ÎNCĂ O PIERDERE Alexandru Cumpănaşu vrea să ajungă preşedinte, ca să conducă România

FLORIAN GOLDSTEIN
Ziarul BURSA #Politică / 2 septembrie 2019

Cumpănaşu a devenit vedetă TV (nu este străin de jurnalism, făcuse deja nişte emisiuni); în mod paradoxal, audienţele de care se bucură şi care îi încolonează pe cetăţeni în spatele său şi îi dau putere glasului, acum îl fac să dispreţuiască televiziunile.

Cumpănaşu a devenit vedetă TV (nu este străin de jurnalism, făcuse deja nişte emisiuni); în mod paradoxal, audienţele de care se bucură şi care îi încolonează pe cetăţeni în spatele său şi îi dau putere glasului, acum îl fac să dispreţuiască televiziunile.

Pe urmele nepoatei răpite, bătute, violate şi eventual, ucise, Alexandru Cumpănaşu şi-a găsit cărarea spre Cotroceni, la mijlocul săptămî-nii trecute, cînd a afişat, pe pagina sa de Facebook, că anunţul intenţiei lui să candideze la prezidenţiale i-a fost vizualizat de 800 de mii de oameni, ceea ce, după cum susţine, "i-a băgat în sperieţi pe TOŢI".

Asprimea de limbaj (meritată) cu care Cumpănaşu îi tratează pe reprezentanţii autorităţilor implicate în ceea ce ele pretind a fi "investigarea" cazului de la Caracal, presiunea pe care o exercită asupra lor prin acţiuni în mecanismul birocratic, dar şi rezultatele propriilor cercetări şi disponibilitatea să participe zilnic la talk-show-uri pe toate canalele TV, l-au transformat într-un lider al cetăţenilor revoltaţi de aparenta incompetenţă a celor din aparatul de stat.

În caz, Poliţia şi Procuratura locale au dat semne puternice că urmăresc să muşamalizeze crimele şi să ascundă legăturile cu afacerile de corupere de minori (inclusiv prin răpire şi viol), prostituţie şi trafic de femei (eventual şi de organe umane).

Publicul trăieşte pregnant senzaţia că poliţiştii, procurorii şi politicienii din zonă, (dar şi de aiurea), sînt clienţi ai minorelor forţate să se prostitueze.

Ba chiar şi beneficiari băneşti ai acestei afaceri, sprijinind-o.

Impresia generală este că Poliţia, Procuratura şi politicienii sînt în situaţia să se investigheze pe sine şi de aceea, presiunea pe care pare să o exercite Alexandru Cumpănaşu asupra lor este apreciată.

Cumpănaşu a devenit vedeta TV (nu este străin de jurnalism, făcuse deja nişte emisiuni); în mod paradoxal, audienţele de care se bucură şi care îi încolonează pe cetăţeni în spatele său şi îi dau putere glasului, acum îl fac să dispreţuiască televiziunile:

"La televiziuni de 0.5 rating derutaţi şi debusolaţi angajaţii liniştiţi că stăpânul lor stă la acoperirea dezvăluirilor mele despre acest STAT MAFIOT s-au trezit brusc cu un posibil candidat care să încurce TOATE blaturile şi aranjamentele prin care se mimează campania electorală. Ei bine am o veste proastă pentru obosiţii ăştia gen "globe-trotter" KGB, DUMNEAVOASTRĂ POPORUL ROMÂN aţi întrecut de 10 ori ratingul obosiţilor şi debusolaţilor. Am o veste proastă pentru toţi băieţii ăştia, mai ales pentru cei care îşi apără libertatea prin slugărnicie faţă de cine are sistemul şi anume: EU NU IAU PRIZONIERI..."

Exprimarea lui Cumpănaşu nu îl diferenţiază prea tare de nivelul lui Dăncilă - faptul nu este important cînd te răsteşti la miliţieni şi îi faci netrebnici, dar este dezamăgitor la un candidat prezidenţial.

Osârdia sa în aflarea adevărului de la Caracal este absolut admirabilă, dar nu poate fi trecută neobservată subţirimea de concepţie şi incoerenţa lui Cumpănaşu, în calitatea de candidat la Preşedinţie.

Programul lui, în principal, este "să radă clanurile mafiote de pe faţa pămîntului".

Am spus că ăsta este programul lui, "în principal", deşi s-ar putea ca asta să fie singura idee inteligibilă.

Chiar şi aşa, oricît de rudimentară ar fi, nu-i o idee rea.

Este prima jumătate din sloganul răposatului Corneliu Vadim Tudor:

"JOS MAFIA! SUS PATRIA!"

Dar, chiar dacă s-ar limita doar la aceas-tă jumătate de slogan, Cumpănaşu nu poa-te candida dezlînat:

"Eu nu-mi doresc decît doi ani la Cotroceni.

Dacă voi ajunge acolo, doi ani sînt suficienţi.

În doi ani de zile, însă,...şi după doi ani îmi voi da demisia dacă acest lucru...dacă voi candida şi voi cîştiga, în doi ani voi rade de pe faţa pămîntului toate clanurile mafiote".

Iar apoi:

"Mi-am asumat o luptă pe termen mediu şi lung cu aceste clanuri, nu pe termen scurt".

Prin nebăgare de seamă, Cumpănaşu ne buimăceşte.

Da, da, vrem să le dai la cap la miliţieni şi la infecţi, dar lasă-ne cu Cotroceniul!

Ce naiba, vrei să te ajungi şeful infecţilor?!

Adică, infectul şef?

Apropo, adică cum, domnule Cumpănaşu, matale crezi că preşedintele are atribuţia să "conducă" România?

Nu să o servească?

NOTĂ

Alexandru Cumpănaşu nu este chiar venit cu pluta în audienţa publică, el este preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, organizaţie derivată din Coaliţia Naţională pentru Absorb-ţia Fondurilor Structurale, sprijinită de 63 de federaţii sindicale, asociaţii patronale, asociaţii profesionale şi de alt fel.

În fişa acestei funcţii nu figurează că preşedintele ar trebui să fie vreun geniu şi nici măcar că ar trebui să dispună de cine ştie ce cultură.

Cumpănaşu este controversat şi contes-tat de unii, care susţin că are o legătură strînsă cu SRI, (unii au dovedit, chiar, că structura soft a site-ului Coaliţiei sale este copiată după cea a SRI), ceea ce, eventual, nu ar deranja cît timp militează pentru des-făşurarea riguroasă a anchetei asupra cazului de la Caracal, dar devine motiv de îndoială în cazul candidaturii sale la presedinţie.

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Foarte tare:

    "Publicul trăieşte pregnant senzaţia că poliţiştii, procurorii şi politicienii din zonă, (dar şi de aiurea), sînt clienţi ai minorelor forţate să se prostitueze. 

    Ba chiar şi beneficiari băneşti ai acestei afaceri, sprijinind-o."

    Cazul Caracal devine clar numai asa. 

    Daca privesti cu atentie, observi ca in momentul in care apare un nou candidat independent, presa lanseaza suspiciunea ca are legaturi cu SRI.

    Sunteti obsedati de SRI. 

    1. Nu, tu crezi asta doar pentru ca nu esti informat.

      Problema copierii ste-ului SRI a fost semnalata in presa cu vreo doua saptamini inainte ca Alexandru Cumpanasu sa-si anunte intentia sa candideze la Presedintie, pe cind nega furios ca ar vrea sa o faca. 

      Problema apropierii lui Cumpanasu de SRI este chiar mai veche. 

      Nu cred ca este moral (si nici legal) ca un ofiter acoperit sa devina presedintele tarii. 

      Deci, nu, nu este obsesie. 

      N-am nimic cu SRI, este o institutie necesara si ar putea fi onorabila.

      Domnule Make, astăzi apare la 9 televiziune de stiri ca vreo 45 de senatori ar fi chefuri cu interlopii/ ca ar fi clienti la Caracal.

      Încercați si publicati lista acestora, sa fie văzuți de către alegătorii lor, de către tara si nu 8n ultimul rand de către familie,copii, prieteni si autoritatile care ar trebui sa le ceara socoteală. 

      As fi foarte curios de poziția care ar lua-o candidata Dancila si PSD.

      Dacă Cumpanasul le poate cumpănit, Make, cu atât mai mult. 

      1. Florin Ciordache

      2.Codrin Poopinkoorescu. 

      3.Iogen Nicoplicea.

      4.Shterban Niciolaie 

      Nu, lista adevarata.

      Nu contează ! Nu contează cu se " servicii" se aliază,copiază etc,câtă vreme-l " trezește" pe român să-l facă să se scuturede jugodii obediente francezilor,nemților,american ilor etc și să-ncerce ca măcar la el acasă să fie stăpân ! Destul e slugă -ncasa altora,măcar în bordeiul lui să fie stăpân !

      Domnule, nu am fost clar?!

      Sint de acord cu ceea ce face Cumpanasu, dar vad ca nu este capabil sa faca ceea ce ar fi necesar ca presedinte.

      Nationalismul nu i-a reusit nici lui Vadim...el doar l-a compromis... 

      esti (doar) idiot, ca sa-l citez pe nenea Iancu Caragiale!

      da

    Daca se bate si pentru tara noastra asa cum s-a batut pentru fetita aceea nevinovata eu il votez.

    1. Absolut de acord!

      In cazul fetitei, stim pentru ce ne batem, vrem adevarul si vinovatii sa fie pedepsiti. 

      In cazul tarii noastre, este mai complicat, iar Cumpanasu nu stie ce este necesar; nu vedeti ca el crede ca, in calitate de presedinte, ne-ar conduce? 

      Nici nu-i trece prin cap ca ar trebui sa ne serveasca. 

      Deci, nu l-as vota.

      Prefer ca el sa faca ceea ce face in cazul de la Caracal. 

      Care dintre presedinti ne-a “servit” pana acum? Aaaa?

      Ca IO nu m-am prins!?! 

      si care din candidati va da impresia ca vrea sa ne serveasca? asa, ca alternativa la Cumpanasu.

    Cumpanasu este tanar si are dreptul sa mai greseasca.Si sa-si puna la punct un program cu care sa vina in fata electoratului.Si nici nu ar putea sa lupte contra mafiei din pozitia de simplu cetatean, nu? Cred ca este cat se poate de logic.Ar fi putut un simplu cetatean sa devoaleze atatea ilegalitati si abuzuri in acest sistem MAI, STS, magistratura? Si Base nu a fost securest? dar iohanis care tace si face doar pe turistul, care sunt legaturile lui cu Serviciile ?

    Domnul Florian probabil ca si dumneavoastra ati avut in lunga cariera tentatia sau invitatia de a trece in barca politicienilor. Ce v-a oprit sa faceti pasul spre politica sau ce i-o mana pe ei in lupta ?

    1. Invitatiile nu mai curg, ca altadata, pe masura ce politicienii s-au lamurit ca nu-i nici o sansa.

      Tentatia, niciodata. 

      Politica, astazi, inseamna sa aderi la un partid sau sa constitui unul. 

      Pentru un partid, definitoriu este sa vrea sa ajunga la putere. 

      Eu sint adept al democratiei directe. 

      Democratia directa cred ca permite ideea de partid, dar sub alta definitie, deoarece este contrara ideii de preluare a puterii (decizia, in democratia directa, este atribut al ansamblului tuturor cetatenilor, iar nu al reprezentantilor unui grup de interese). 

      Prin urmare, aderarea la vreun partid in actualul sistem nu reprezinta nici un fel de tentatie, pentru mine, ci din contra, ideea imi stirneste repulsia.

      De aici primesti, implicit, raspunsul si la intrebarea "ce i-o mana pe ei in lupta ?" 

      Multumesc !

      Make, realitatea este iluzia, democratizarea percepțiilor bazată pe consensul participanților (care participanți pot fi, macar unii, total "pe langa") la spectacolul social.

      Esti prea abscons si cred ca minuiesti improriu unele notiuni.

      Probabil ca nu te referi la ceea ce numim "realitatea obiectiva", ori daca, totusi, te referi la asta, atunci definitia pe care o dai este de sorginte solipsista, care, eventual, ar putea fi partial verosimila in gnoseologie, dar nu si in ontologie, unde nasterea, moartea, nutritia si sexul ne indeamna puternic sa acceptam ca, in spatele stimulilor, se gaseste o sursa care nu tine de noi.

      Oricum, ideea ca democratia directa n-ar fi sistem viabil, pentru ca include neinformati si prosti in mecanismul deciziei, este rasuflata. 

      Sory; parțial esti "pe langa".

      "Sorry" are doi de "r", ceea ce nu este pe linga nici macar partial, ci e in plin.

      Gramatica romana foloseste pe i din a, în cuprinsul cuvântului. La mine a fost graba/neatenția, la Make este încrîncenarea in a persevera contra.

      Eu apar "public" doar ocazional; Make are pretenția a fi formator de opinie. 

      Noroc ca nu-l citesc cei din ciclul primar. 

      Sper sa nu vina cu critica, ca nu l-am reușit decât pe i, în demonstrație. 

      Aoleu!

      Trebuia sa nu te bag in seama, se vedea asta din aerul dogmatic cu pretentii... 

    ...dincolo de faptul ca nu va putea sa faca mare lucru ca presedinte (cu atributii limitate), chiar daca intentiile lui sunt sincere, mie imi lasa impresia ca vrea sa capitalizeze imaginea creeata (cam obsesiv) in cazul Caracal. Altfel spus foloseste acest caz drept o trambulina.

    1. Asta este clar, in vedere libera.

    DUȘMANI : COSTITUȚIA, LEGILE, PARLAMENTUL....

    Tot aud de interventia asta cu SRI....SRI. Lamutiti-ma si pe mine: Ce poate sa faca acest SRI cu oameni care merg la vot ???Ce influienta poate sa aiba ( ca tot aud de Coldea) asupra electoratului ??? Zau ca nu inteleg.!!! Asi fi de acord daca s-ar interveni printr-o masluire a buletinelor de vot.,dar si aici este discutabil si depinde de diferenta de voturi intre candidati. Deci explicati-mi si mie cum e cu SRI ?? Ce trebuie facut , ca un candidat,indiferent de pozitia lui in sondaje sa castige alegerile...ca urmare a asa zisei interventi ...SRI. ??

    1. Numărarea voturilor este facuta cu softul lui Sebastian Ghiță, infractorul căruia i-au fost sterse infracțiunile.

    E GUNOI MULT ; RÂNIREA??? ; NUMAI CU TOT ARSENALUL DE LA DEVESELUL!!!!

    Pai, de ce nu candideaza pt "presedentia " Caracalului ?? De ce n-a aparut pana acum, avand posibilitatea s-o faca, dat fiind ca sunt atatea inechitati in societatea noastra? Se merge pe emotie, dar, nu stie ca pana la alegeri se uita, apare altceva etc etc.

    Un Cumpanașu ne trebuie la conducerea tarii,sa scăpăm de toate lichelele si prefacutii din guvern si din funcțiile cheie din stat.Doamne ajuta-l pe Alexandru Cumpanașu!

    1. Alexandru Cumpanasu are tot dreptul sa candideze la prezidențiale.Cred ca daca nu era cazul Alexandrei nu o făcea, dar cu ocazia aceasta se vede cât de putreda este conducerea României și mai ales autoritățile plătite din banii publici. Ne conduc niște oameni fără scrupule și autoritățile sunt la mâna celor sadici și fără scrupule, oameni care nu au nimic cu demnitatea, respectul, rușinea și bunul simt.Sunt oameni fără frica de Dumnezeu și nu le pasa ca suferă o persoana o familie sau o țara.Este momentul sa ne unim și să-l sprijinim pe Alexandru și tot odată schimbarea României .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb