Încrederea investitorilor din Europa de Est a atins un nivel record în ianuarie

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 ianuarie 2010

Perspectiva s-a ameliorat în principal pentru România, care şi-a format un nou guvern în luna decembrie, după luni de tulburări politice. Indicele României a avansat cu 25,7 puncte, la 64,4, ocupând poziţia a treia.

Perspectiva s-a ameliorat în principal pentru România, care şi-a format un nou guvern în luna decembrie, după luni de tulburări politice. Indicele României a avansat cu 25,7 puncte, la 64,4, ocupând poziţia a treia.

Încrederea investitorilor din Europa de Est a crescut la un nivel record în ianuarie, pe fondul estimărilor ce arată că regiunea va beneficia de revenirea cererii pentru exporturile către Europa de Vest, relatează Bloomberg.

Un indice care măsoară aşteptările investitorilor şi analiştilor din regiune pentru următoarele şase luni a crescut cu 7,1 puncte, la 59,1 puncte, cel mai înalt nivel de la începerea măsurătorilor, în decembrie 2007, potrivit institutului european de cercetare economică ZEW şi Erste Bank, citat de NewsIn. Creşterea vine după cea de 21,1 punc-te înregistrată în luna decembrie.

"Experţii din pieţele financiare estimează că situaţia economică din regiune se va îmbunătăţi până la mijlocul acestui an. Evaluarea situaţiei economice actuale din Europa Centrală şi de Est indică, de asemenea, o ameliorare puternică", a declarat Mariela Borrel, analist ZEW.

Ţările din Europa Centrală şi de Est beneficiază de o creştere a cererii din partea principalilor parteneri comerciali din Europa de Vest, printre care Germania şi Franţa, după ce scăderea cererii, de anul trecut a adus majoritatea statelor est-europene în recesiune.

Perspectiva s-a ameliorat, în principal, pentru România, care şi-a format un nou guvern în luna decembrie, după luni de tulburări politice. Indicele României a avansat cu 25,7 puncte, la 64,4, ocupând poziţia a treia. România a fost urmată de Ungaria, cu o creştere de 25,2 punc-te, la 64,8.

Toate ţările au înregistrat o creştere a nivelului de încredere, cu excepţia Austriei, ce a înregistrat un declin de 6,8 puncte, la 55,7 puncte. Cel mai mic câştig a fost înregistrat de Slovacia, cu 2,7 puncte, la 61,7 puncte, potrivit ZEW.

Indicatorii arată diferenţa dintre procentajul analiştilor ce au perspective pozitive şi procentajul celor cu perspective negative şi pot varia de la -100 puncte la +100 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb