Indienii de la TDI vor bani de la bănci pentru combinatul de la Olteniţa

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 22 iulie 2010

Indienii de la TDI vor bani de la bănci pentru combinatul de la Olteniţa

Compania ar dori să fie sprijinită de stat în derularea investiţiei de 150 milioane euro

Transdanube Industries SRL (TDI) doreşte să finanţeze construcţia combinatului de oţel beton de la Olteniţa din surse proprii şi credite bancare. Tommaso Serrano, directorul general al TDI a declarat ieri, la Olteniţa: "Intenţionăm să contractăm credite de la băncile româ-neşti şi străine pentru a acoperi 30-40% din valoarea totală a investiţiei de 150 milioane euro de la Olteniţa. În această perioa-dă, condiţiile de împrumut nu sunt foarte avantajoase dar negociem în continuare cu bănci precum BCR şi Unicredit din România, dar şi cu instituţii financiare internaţionale precum BEI şi Citibank. Până în prezent, pentru construcţia combinatului de oţel beton de la Olteniţa am investit circa 20 milioane euro, din care jumătate reprezintă achiziţia celor 21 hectare de teren necesare investiţiei".

Domnul Serrano a mai spus că şi ajutorul statului ar fi bine-venit pentru derularea acestei investiţii. Directorul general al TDI a subliniat că a demarat deja discuţiile cu autorităţile române astfel încât compania cu capital indian să primească sprijin pentru demersurile de autorizare a investiţiei, dar şi pentru dez-voltarea infrastructurii locale. Tommaso Serrono a explicat: "Când mă refer la ajutor de stat pentru combinatul nostru de la Olteniţa nu vizez un ajutor bănesc, ci unul administrativ pentru că România este o ţară foarte birocratică. De exemplu, avem nevoie de întărirea reţelei de distribuţie şi transport a energiei electrice, dar şi de o mai bună infrastructură rutieră."

Combinatul de oţel beton pe care TDI urmează să-l construiască la Olteniţa va avea o capacitate de producţie anuală de circa 500.000 de tone. TDI speră ca obţinerea autorizaţiilor de mediu şi de construire să se deruleze în timp util astfel încât construcţia să înceapă în primăvara anului viitor. Combinatul va produce începând din anul 2013, la finalul căruia TDI estimează că va avea o cifră de afaceri de circa 250 milioane euro. Oţelul beton va ajunge atât pe piaţa românească, cât şi la export, TDI mizând în demararea acestei investiţii pe revenirea pe trend ascendent a pieţei noastre imobiliare, dar şi a celei din regiune.

Oficialii TDI au ţinut să sublinieze că nu condiţionează realizarea investiţiei de acordare a unui sprijin din partea statului. TDI face parte din African Industries Group, deţinut de indienii din cunoscuta familie Gupta. TDI SRL este prezent pe piaţa noastră încă din 1996 şi a derulat operaţiuni de trading pe piaţa de oţel beton. Compania mizează în demararea producţiei pe resursele locale de fier vechi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cu 20 milioane euro nu se face primavara dlor. In tara nu sunt bani pentru SRL ul dvs! Guvernul nu o fi atat de prost incat sa va acorde facilitati pentru o ipotetica investitie in fier beton. Iar pentru banii pe care-i veti cere la BCR ,platim noi romanii dobanda la BM,FMI si C.E. Gratie marinimiei BNR!

    inca un idiot cu mentalitate de comunist care are impresia ca se poate o romanie capitalista fara capital si capitalisti!!! orice investitie trebuie sprijinita pt k acel sprijin se va intoarce inzecit in bugetul statului prin nenumaratele taxe si impozite. daca n-o sa mai producem nimic ce se va alege de tara asta...sa plecam cu totii de aici k alta solutie nu mai e...!?!! P.S. ati fost vreodata in oltenita k sa constatati nivelul de trai din aceasta localitate??????????

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb