"ING Group" vinde divizia bancară din Germania "ING BHF-Bank"

C.D.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 decembrie 2004

"ING Group" a finlizat un acord pentru vînzarea diviziei sale bancare din Germania, "ING BHF-Bank", către "Sal. Oppenheimer", pentru suma de 600 milioane de euro. Tranzacţia include diviziile de managementul activelor, private banking, pieţe de capital, precum şi operaţiunile bancare pentru companii, arată un comunicat al grupului. Toatea acestea totalizează active ponderate în funcţie de risc evaluate la şase miliarde de euro, 600 milioane de euro în capital şi circa 1.800 angajaţi. Membrii consiliului director al băncii vor fi transferaţi către noua companie, cu excepţia directorului general, Sytse Andringa, care va continua să conducă operaţiunile rămase în portofoliul "ING".

Michale Tilmant, preşedintele Consiliului Director al "ING Group", a precizat că tranzacţia va elibera capital dintr-o activitate care nu mai corespunde strategiei grupului.

De asemenea, oficialii "ING" au ajuns la un acord de principiu pentru vînzarea sucursalei londoneze a "ING BHF-Bank" către "Deutsche Postbank" şi a portofoliului de credite pentru companii către "HVB Group". Acordurile finale sînt aşteptate în următoarele săptămîni. Ca urmare a tranzacţiilor, "ING" va reţine pachetul de acţiuni de 83,7% pe care "ING BHF" îl deţine în "Deutsche Hypothekenbank", un portofoliu restructurat de credite de circa 1,3 miliarde de euro, precum şi operaţiunile de tranzacţionare la bursa pentru persoane fizice ale "ING BHF-Bank". De asemenea, grupul va păstra "European Business Desk", care deserveşte clienţii sucursalelor germane ale "ING Benelux".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb