INS: Managerii estimează stabilitate în industrie şi servicii, scădere în construcţii şi comerţ

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 septembrie 2010

INS: Managerii estimează stabilitate în industrie şi servicii, scădere în construcţii şi comerţ

Managerii societăţilor comerciale estimează pentru perioada septembrie-noiembrie 2010 o relativă stabilitate a activităţii în industria prelucrătoare şi servicii, scădere în sectorul de construcţii şi scădere moderată în comerţul cu amănuntul, în raport cu cele trei luni anterioare, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2010, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei, potrivit Agerpres. În ceea ce priveşte numărul de salariaţi, se estimează scădere moderată. Pentru unele dintre activităţi se va înregistra o tendinţă de scădere mult mai accentuată decât pe total: fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea altor mijloace de trans-port, precum şi fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului. Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează o creştere moderată a acestora în următoarele trei luni.

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2010, în activitatea de construcţii se va înregistra o scădere atât a volumului producţiei, cât şi o scădere a stocului de contracte şi comenzi. Managerii estimează şi o scădere a numărului de salariaţi, această tendinţă fiind dată în special de întreprinderile foarte mari, cu 500 salariaţi şi peste. În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o relativă stabilitate a acestora.

În sectorul de comerţ cu amănuntul managerii au estimat în luna septembrie 2010 scădere moderată a activităţii economice pentru următoarele trei luni. Volumul total al vânzărilor de mărfuri va avea o tendinţă de scădere moderată, iar volumul comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri va înregistra scădere moderată.

Angajatorii prognozează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi din acest sector şi că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri.

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate. În sectorul de servicii se estimea-ză, pentru următoarele trei luni, scădere moderată a numărului de salariaţi. Această tendinţă este dată în special de întreprinderile mari, cu 500 de salariaţi şi peste. Preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea o tendinţă de creştere moderată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb