INVESTIŢIE DE 10 MILIOANE DE EURO: "Arabesque" a lansat "MatHaus", un nou format de magazin de materiale de construcţii de tip DIY, la Iaşi

Alexandra Cismaru
Companii / 9 martie 2017

"Arabesque" a lansat "MatHaus", un nou format de magazin de materiale de construcţii de tip DIY, la Iaşi

 Compania românească "Arabesque" a inaugurat astăzi, la Iaşi, primul magazin sub noul brand "MatHaus", dedicat clienţilor persoane fizice. Investiţia, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, crează peste 100 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

 După o experienţă de peste 20 de ani în furnizarea de materiale de construcţii şi servicii către marii constructori din România, Arabesque intră în segmentul de retail cu o ofertă adaptată,de peste 25.000 de produse, de la materiale de construcţii şi finisaje, la instalaţii sanitare, termice si electrice, gresie, faianţă, parchet, scule şi unelte de calitate.

 Noul magazin "MatHaus" a fost gândit ca un format inovator, adaptat cerinţelor clienţilor, ofertele fiind expuse pe o suprafaţă de 9,000 mp în magazin şi 14.000 de mp de platformă exterioară.

Potrivit unui studiu comandat de "Arabesque", cifra de afaceri din sectorul construcţiilor din Regiunea Nord-Est a depăşit anul trecut nivelul de 8 miliarde de lei (cifre provizorii), cu aproximativ un miliard de lei peste nivelul din 2015 (7,18 mld. lei) şi cu mai mult de 2,4 miliarde lei faţă de 2014 (5,57 mld.lei).

Reprezentantul companiei afirmă: "Moldova are un potenţial de creştere semnificativ, datorită costurilor logistice reduse şi a oportunităţii de dezvoltare a unor facilităţi specifice zonelor dezvoltate".

Potrivit reprezentanţilor companiei, investiţiile private reprezintă, pentru Moldova, "cheia creşterii economice".

Matei precizeză: "Creşterea conjuncturală, din consum, se va estompa în acest an, iar economia va trebui să îşi găsească resorturi investiţionale pentru a putea genera plus valoare. Pe fondul investiţiilor, vor apărea locuri de muncă, multiplicate pe lanţul economic, prin afacerile conexe".

Magazinul "MatHaus" din Iaşi este situat pe strada  Mitropolit Varlaam nr 54 şi este deschis de luni până sâmbata între orele 8 şi 20, iar duminica între 8 şi 18.

 Clienţii "MatHaus" vor beneficia de transport gratuit al mărfii atât în Iaşi cât şi în localităţile limitrofe.

 "MatHaus" este primul magazin sub noul brand şi al 20-lea  din reţeaua de centre comerciale şi depozite din România dezvoltată de "Arabesque". Fondată în Galaţi, in 1994, de catre omul de afaceri Cezar Rapotan, "Arabesque" este una dintre puţinele companii româneşti care şi-a extins afacerile şi peste graniţe, dezvoltând centre comerciale în Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb