Investiţii de aproximativ 100 milioane euro la Petrobrazi

IOANA POPA
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 28 iunie 2012

Compania Petrom a pus în funcţiune unitatea modernizată de distilare a ţiţeiului de la rafinăria Petrobrazi, în cadrul opririi programate de şase săptămâni. Investiţia pentru modernizarea unităţii s-a ridicat la aproximativ 100 milioane euro, informează un comunicat de presă al "Petrom".

Operaţiunile la Petrobrazi au fost reluate săptămâna aceasta.

Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de Rafinare şi Marketing, a declarat: "Rafinăriile din România produc benzină în exces faţă de cerere, pe când, în cazul motorinei, circa 30% din necesar provine din importuri.".

Principalul scop al modernizării instalaţiei a fost ajustarea tehnică pentru a procesa integral producţia internî proprie de ţiţei şi va duce la creşterea ponderii de motorinî în mixul de produse şi îmbunătăţirea eficienţei energetice.

Proiectul de modernizare a unităţii de distilare a ţiţeiului fost iniţiat în 2009, iar punerea în funcţiune s-a derulat în cadrul opririi generale programate, care a început în luna mai 2012. În paralel cu punerea în funcţiune a unităţii s-au desfăşurat o serie de alte proiecte de modernizare şi mentenanţă.

"A fost o mare provocare, probabil cea mai complexă operaţiune din istoria rafinăriei. Circa 4.500 de oameni din mai mult de 100 de companii, furnizori direcţi şi subcontractori, au derulat circa 60 de proiecte pentru a finaliza cu succes, într-un timp record, punerea în funcţiune a unităţii", a adăugat Morgan.

Până în 2014, Petrom investeşte 600 de milioane euro la Petrobrazi în vederea creşterii eficienţei şi pentru a maximiza valoarea de integrare a unităţii. Din acest buget, circa 400 milioane de euro au fost deja investiţi. Următorii paşi importanţi în modernizarea rafinăriei vizează creşterea în continuare a producţiei de motorină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb