Investiţiile străine directe au urcat la 294 milioane de euro

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 aprilie 2011

Investiţiile străine directe au urcat la 294 milioane de euro

Dragoş Cabat: Investiţiile vor creşte cu 50% anul acesta

Bogdan Baltazar: "Pe termen lung, România are atuuri pentru investitori"

Liviu Voinea: "Rezultatul investiţiilor din primele două luni ale anului vine ca urmare a efectului de bază"

Ţara noastră are potenţial de creştere pentru investitorii străini, sunt de părere analiştii. Potrivit aces-tora, investiţiile ar putea să se dubleze în acest an, faţă de valoarea din 2010.

Investiţiile străine directe în ţara noastră au urcat la 294 milioane de euro, în primele două luni ale anului, mai mult decât dublu, faţă de nivelul de 140 milioane de euro, din aceeaşi perioadă din 2010, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Dragoş Cabat, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari din România, ne-a declarat că investiţiile vor creşte cu 50% sau chiar se vor dubla, în acest an. Cât despre investiţiile străine directe de la începutul anului acestea reflectă profiturile reinvestite, a adăugat domnia sa.

De aceeaşi părere este şi Bogdan Baltazar, analist economic, care ne-a precizat că sunt perspective de creştere a investiţiilor pentru următorii ani: "Comparativ cu restul Europei avem o poziţie bună. Leul a crescut, bursa nu merge rău, am marcat ieşirea din recesiune. Pe termen lung, România are atuuri pentru inves-titori".

În schimb, Liviu Voinea, preşedintele Grupului de Economie Aplicată, este de altă părere. Domnia sa ne-a precizat că rezultatul investiţiilor din primele două luni ale anului vine ca urmare a efectului de bază, comparaţia fiind realizată cu valorile dintr-un an foar-te prost.

Liviu Voinea ne-a declarat: "Nu ştiu dacă suntem la nivelul din 2009. Este mult prea devreme ca să vorbim despre crearea unui trend deoarece nu sunt date suficiente".

Din totalul investiţiilor străine directe, din primele două luni ale acestui an, 267 milioane de euro sunt realizate de nerezidenţi în România şi reprezintă credite intra-grup, iar res-tul de 27 milioane de euro sunt participaţii la capital consolidate cu pierderea netă estimată, potrivit datelor BNR.

Investiţiile străine directe au însumat 2,596 miliarde de euro, anul trecut, în scădere cu 25,57% faţă de cele din 2009.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb