Investitorii au căutat refugii sigure pentru cripto în 2022

M.C.
Internaţional / 11 ianuarie 2023

Investitorii au căutat refugii sigure pentru cripto în 2022

●Bitcoin a înregistrat o creştere de 20% la nivel global a poziţiilor deschise în 2022, în ciuda volatilităţii preţurilor

●La nivel global, Solana a înregistrat cea mai mare ascensiune, intrand în topul primelor 10 criptoactive după o creştere de 33% a poziţiilor deschise

●Doar o singură schimbare în lista primelor 10 criptoactive, Decentraland ieşind din top, fiind înlocuit de Solana

Investitorii în criptoactive s-au regrupat în jurul marilor nume cripto în 2022, în timp ce piaţa s-a confruntat cu o volatilitate semnificativă a preţurilor, conform unui comunicat remis redacţiei. Bitcoin şi-a păstrat primul loc în topul celor mai deţinute criptoactive de pe eToro, numărul utilizatorilor eToro la nivel global care deţin poziţii deschise crescând cu 20% de la an la an, iar ether (2%) şi Solana (+33%) au înregistrat, de asemenea, creşteri semnificative în top 10.

Potrivit sursei, printre criptoactivele care au pierdut teren se numără TRON (-11%), Shiba (-5%) şi IOTA (-4%). În general, au existat puţine schimbări în topul celor mai deţinute criptoactive în ultimele 12 luni, Decentraland căzând de pe locul 10 pe locul 12, în ciuda creşterii poziţiilor deschise cu 1%. Decentraland a fost înlocuit în top 10 de Solana, care a urcat de pe locul 12 în urmă cu un an.

De asemenea, în rândul utilizatorilor români, în ultimele 12 luni, nu s-au înregistrat prea multe schimbări în top 10 cele mai deţinute criptoactive. Cardano şi Bitcoin rămân cele mai populare, urmate de Ethereum, în creştere cu 1 loc faţă de 2021.

Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor, a comentat: "2022 a fost un an greu pentru investitorii în criptoactive, aceştia confruntându-se cu o volatilitate semnificativă a preţurilor, pe care piaţa nu a mai cunoscut-o din 2018. Datele eToro din 2022 arată că investitorii au căutat criptoactive de refugiu, cum ar fi bitcoin şi ether. Bitcoin se deosebeşte de alte proiecte, deoarece este proiectul descentralizat original, în timp ce Ethereum a cunoscut evoluţii semnificative în ultimul an, inclusiv mult aşteptatul The Merge."

În afara top 10, criptoactivele care au înregistrat cea mai mare creştere a poziţiilor deschise pe platforma eToro în decurs de 12 luni au fost: The Sandbox (+203%), Quant (+52%) şi Axie Infinity (+32%). Acestea ocupă locurile 27, 41 şi respectiv 39 pe platformă în ceea ce priveşte poziţiile deschise, subliniază sursa citată.

Peters a adăugat: " În ciuda volatilităţii din ultimul an, aproximativ jumătate dintre criptoactivele de pe platforma eToro, pentru care exista cel puţin 12 luni de date, au înregistrat o creştere a poziţiilor deschise. Acest lucru ar sugera că investitorii au continuat să privească spre piaţa criptoactivelor pentru idei de investiţii şi este posibil chiar să fi căutat să cumpere criptoactive la un preţ redus datorită slăbiciunii pieţei ", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb