Investitorii au cumpărat acţiuni şi obligaţiuni de 235 miliarde dolari pe pieţele emergente, în 2017

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2018

Investitorii au cumpărat acţiuni şi obligaţiuni de 235 miliarde dolari pe pieţele emergente, în 2017

Investitorii străini au injectat, anul trecut, 235 de miliarde de dolari pe pieţele emergente, ceea ce le-a permis ţărilor în curs de dezvoltare să-şi majoreze rezervele valutare cu peste 130 de miliarde de dolari, a anunţat, luni seara, Institutul Internaţional pentru Finanţe (IIF), cel mai mare grup de lobby al sectorului financiar, informează Reuters, conform Agerpres.

Cifra de 235 de miliarde de dolari reprezintă cele mai mari investiţii de portofoliu din ultimii trei ani şi o sumă cu aproape o treime mai mare decât cea de 152 de miliarde de do-lari înregistrată în 2016, arată datele publicate de IIF.

Obligaţiunile emise de statele emergente au fost în mod clar favoritele investitorilor, atrăgând mai mult de 170 de miliarde de dolari din intrările totale de capital străin, faţă de 99 de miliarde de dolari în 2016. La nivel regional, Asia a fost favorită, atrăgând aproximativ o jumătate din cifra totală.

"2017 a fost primul an calendaris-tic de după 2012 fără o singură lună de ieşiri combinate de acţiuni şi datorii, în linie cu volatilitatea ultra-scăzută înregistrată pe întreg parcursul anului pe pieţele globale", arată raportul IIF.

Pieţele emergente au înregistrat anul trecut unele din cele mai bune performanţe din istorie, în condiţiile în care valoarea indicelui MSCI a crescut cu aproape o treime, iar randamentul obligaţiunilor emergente în moneda locală a fost de aproape 15%.

IIF a mai estimat că băncile centrale din statele emergente au acumulat rezerve valutare de peste 132 miliarde de dolari în 2017, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire semnificativă după pierderile de rezerve înregistrate în 2015 şi 2016. Graţie aprecierii cursului de schimb, rezervele au crescut cu 30 de miliarde, până la 5.600 de miliarde de dolari numai în luna noiembrie 2017, aceasta fiind a 11-a lună consecutivă de creştere.

Deşi rezervele valutare sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, în unele state acestea ar putea să fie inadecvate, a avertizat IIF menţionând în special Ucraina, Turcia, Ungaria şi Chile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb