IOHANNIS: "Braşovul a fost şi rămâne un oraş deschis spre dezvoltarea cercetării"

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 23 mai 2017

"Braşovul a fost şi rămâne un oraş deschis spre dezvoltarea cercetării"

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat ieri într-o vizită oficială la Braşov pentru a discuta cu mediul academic şi economic despre viitorul educaţiei şi cercetării româneşti, în cadrul proiectului "România educată". Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început vizita la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii Transilvania. Iohannis a vizitat trei laboratoare hi-tech, unde sunt realizate programe de cercetare cu aplicabilitate în industrie şi sănătate. Preşedintele a fost întâmpinat de un roboţel realizat de cercetătorii braşoveni cu un mesaj de bun venit la Universitatea Transilvania.

La ora 14.00, preşedintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de profesori, studenţi şi mediul economic în Aula "Magna" a Universităţii Transilvania. Aici, preşedintele a iniţiat o dezbatere despre viitorul educaţiei şi cercetării româneşti. "Îmi doresc să discutăm astăzi despre acele posibilităţi şi oportunităţi reale, de a aduce activitatea extrem de importantă a cercetătorilor mai aproape de reprezentanţii mediului economic şi, de ce nu, mai aproape de publicul larg. Cercetarea are două funcţii importante în societate. Pe de o parte, extinde graniţele cunoaşterii umane, iar pe de altă parte, oferă răspunsuri directe pentru o parte dintre problemele cu care se confruntă societatea şi contribuie la creşterea competitivităţii economice. Investiţiile în domeniul cercetării aduc prea puţin capital politic. Din păcate, finanţarea cercetării ne plasează încă pe ultimele poziţii în Uniunea Europeană cu efecte directe asupra performanţei României. Braşovul a fost şi rămâne un oraş deschis spre dezvoltarea celei mai moderne ramuri economice şi vă felicit pentru acest lucru. Speranţa mea este că aceste tradiţii să continue şi în viitor prin creşterea conectivităţii dintre activitatea de cercetare-dezvoltare din mediul universitar şi activitatea de producţie a agenţilor economici", a declarat Klaus Werner Iohannis.

Speră ca proiectul Legii salarizării să fie corectat

Programul preşedintelui a inclus şi o vizită la Spitalul "Sfântul Constantin" din Braşov, care, conform Administraţiei Prezidenţiale, prin serviciile oferite şi prin performanţa în prevenirea infecţiilor nosocomiale, contribuie la transformarea Braşovului în centru regional de dezvoltare în domeniul serviciilor medicale private. Spitalul a fost premiat, în 2013, cu premiul European Hand Hygiene Excellence Award. Întrebat de presă ce părere are despre controversata lege a salarizării, Klaus Iohannis a declarat că "sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi". Acesta şi-a exprimat speranta ca "se va corecta proiectul legii" deoarece, în caz contrar, "nu poate să aibă foarte mare valoare pentru administraţia publică locală".

Şeful statului s-a alăturat şi campaniei "Plant for the planet" a Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, urmând să planteze, în curtea Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere a Universităţii Transilvania din Braşov, puietul cu numărul 2.000.000. Proiectul "Plant for the planet" a primit premiul I la secţiunile Mediu şi Impact în cadrul Galei Societăţii Civile din 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb