Iohannis: CSAT a aprobat Strategia privind relaţia cu Moldova

S.A.
Politică / 29 noiembrie 2016

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi, după şedinţa CSAT, că a fost adoptată Strategia pe termen mediu şi lung privind relaţia ţării noastre cu Republica Moldova, iar Planul de Acţiuni din strategie va fi implementat de un grup interinstituţional coordonat de Administraţia Prezidenţială.

" Am avut astăzi pe agenda CSAT, aşa cum am anunţat, adoptarea unei Strategii pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova. Am spus atunci, în septembrie, când am inclus prima dată pe ordinea de zi a CSAT această temă în forma nouă, şi reiterez şi acum, faptul că este o relaţie extrem de importantă pentru noi, relaţia dintre România şi Moldova, care trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai pragmatică şi mai previzibilă. Ce este această Strategie? Este este un Plan de Acţiuni privind abordarea strategică a relaţiei României cu Republica Moldova, care pleacă de la evaluarea cuprinzătoare şi cât mai realistă a stadiului acestei relaţii, în contextul european şi internaţional complicat pe care îl cunoaştem, inclusiv în urma evoluţiilor recente care au avut loc în Republica Moldova", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Obiectivul acestei strategii este integrarea europeană a Moldovei, prin susţinerea orientării clare şi ireversibile a Moldovei către Uniunea Europeană, consolidarea democraţiei şi a instituţiilor.

Iohannis a precizat: "Pentru asta, este nevoie de o radiografie clară şi sistemică a necesităţilor de sprijin şi a capacităţilor pe care le avem la dispoziţie, în toate domeniile de interes pentru acest obiectiv. De aceea, efortul României va fi sistematizat şi concentrat instituţional, astfel încât rezultatele să fie vizibile, concrete şi palpabile pentru cetăţenii Republicii Moldova".

El a amintit că responsabilitatea principală a reuşitei parcursului european al Moldovei revine în primul rând acestui stat care trebuie să continue procesul de implementare a reformelor structurale.

"Pentru implementarea Planului de Acţiuni privind abordarea strategică a relaţiei României cu Republica Moldova va fi creat un grup de lucru interinstituţional, sub coordonarea Administraţiei Prezidenţiale, care va începe să lucreze în cel mai scurt timp", a precizat şeful statului, într-o conferinţă de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb