IOHANNIS: "OUG ANCOM seamănă izbitor cu OUG 13"

A.C.
Politică / 3 mai 2017

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Grindeanu referitoare la modul de numire a conducerii Autorităţii Naţionale în Telecomunicaţii ANCOM, la terminarea întâlnirii cu peste 300 de aleşi locali din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, potrivit Digi24.

Şeful statului a declarat: "Mă îngrijorează speţa ANCOM care seamănă izbitor cu speţa Ordonanţei 13. Acest Guvern, din păcate, încă nu a înţeles foarte bine care este rolul lui în arhitectura constituţională. Nu legalitatea a fost problema şi la această ordonanţă cu ANCOM, ci oportunitatea, lipsa totală de transparenţă în decizie şi felul în care s-a pus problema".

Acesta a mai arătat că, deşi Executivul are pârghiile pentru a face "aproape orice", acest lucru nu trebuie să se întâmple.

Klaus Iohannis a mai precizat: "În România, Guvernul are o putere foarte mare. Arhitectura statului este de aşa fel încât Guvernul poate să facă aproape orice, dar asta nu înseamnă că trebuie să facă orice. Guvernul trebuie să guverneze, să ia decizii care sunt bune pentru dezvoltarea României, pentru apărarea României, pentru, în general, întărirea şi stabilizarea dezvoltării (...). Este nevoie de transparenţă. Este nevoie să adopte decizii oportune".

Şeful statului a mai spus că premierul putea să rezolve problema numirii de la ANCOM "în cinci minute".

Iohannis a transmis: "Dacă vreţi să luăm speţa ANCOM. Nu a fost nici urgentă, nici importantă. Putea prim-ministrul să vină cu o propunere pentru preşedintele ANCOM, se rezolva cam în cinci minute. (...) Probabil, această coaliţie care este la putere acum a vrut să-mi arate că ei fac jocul. Da, asta am ştiut şi înainte, majoritatea parlamentară face jocul, dar cred că e nevoie să repet ce am mai spus şi ultima dată când am fost în Parlament: Guvernaţi, dar nu oricum, ci bine, pentru România şi pentru români".

Şeful statului a avut un mesaj punctual şi pentru PSD: "Dacă acum, PSD, fiindcă a ajuns la putere, vrea să schimbe toate legile în care apare preşedintele doar ca să arate că este la putere, nu mi se pare demersul nici cel mai urgent, nici cel mai important, dar nici cel mai oportun".

Joia trecută, Guvernul Grindeanu a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică legea de funcţionare a Autorităţii Naţionale în Telecomunicaţii ANCOM, în sensul ca preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi să fie propuşi de Executiv şi aprobaţi de plenul Camerelor reunite. Înainte de aprobarea acestei OUG, conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului.

Întrebată de ce a fost nevoie de această ordonanţă de urgenţă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a spus: "în acest moment ANCOM nu are conducere. Mandatul precedentului preşedinte a expirat, nu există drept de semnătură. Trebuia numită o nouă conducere. Este absolut firesc ca Parlamentul să fie cel care decide final asupra conducerii acestei instituţii".

De asemenea, întrebată dacă există vreo propunere pentru şefia ANCOM, Alina Petrescu a răspus că această propunere, atunci când va exista, va fi făcută şi va fi înaintată Parlamentului României.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sa faca bine, prima si prima data, sa dea explicatii pentru casele alea furate si de pe urma carora a incasat carute de bani..ca nu sunt 6 "casute" cum incearca diversi spalatori de cadavre sa lase impresia .. asta mai mult prin mediul online, unde, fara sa incerc sa ii laud, e plin de prosti ..

    Apoi vorbim si de ce face guvernul.. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb