Iohannis speră ca în câteva săptămâni să se termine criza coronavirusului

D.F.
Politică / 11 martie 2020

Iohannis speră ca în câteva săptămâni să se termine criza coronavirusului

Actualizare - Klaus Iohannis: "Mesajul principal este să evaluăm în mod prudent şi responsabil implicaţiile, să nu minimalizăm impactul acestei crize. Este esenţial să identificăm cele mai potrivite mecanisme, prin care să protejăm nu doar sănătatea, ci şi funcţionarea societăţii noastre.

"Solicit acestui grup să analizeze şi să evalueze realist, toat implicaţiile COVID 19. Măsurile trebuie să ţină cont de interesele angajaţilor, companiilor, bugetului şi asta necesită anumite scenarii. Responsabilitatea şi prudenţa trebuie să ghideze exerciţiul de comunicare publică pentru a nu genera mai multă incertitudine şi neîncredere", a subliniat preşedintele.

---

Actualizare - Preşedintele a menţionat că este foare mulţumit de Guvernul Orban, măsurile luate i se par potrivite şi venite la timp.

"Nu putem să lăsăm totul în seama autorităţilor, toţi trebuie să acţionăm responsabil, să evităm panica. Noi nu vrem să pierdem timpul şi pregătim un plan de măsuri, avem o întâlnire cu toţi specialiştii. Trebuie să vedem ce măsuri sunt fezabile, care pot fi pregătite şi cum", a conchis preşedintele.

---

Actualizare - Iohannis anunţă că s-a interesat de starea celor declaraţi bolnavi şi a constatat că starea lor este bună, mulţi dintre ei neavând niciun simptom, şi că până şi persoanele în vârstă au o stare acceptabilă.

"Am două veşti care mi s-au părut bune despre criza generată de coronavirus: M-am interesat de starea celor declaraţi bolnavi şi am constatat că starea lor este bună, mulţi dintre ei nu au niciun simptom. Unii au simptome de răceală, unii de gripă. Până şi persoanele în vârstă au o stare acceptabilă. Asta ca să demitizăm boala. La noi avem noroc şi cei găsiţi cu coronavirus au o stare mai bună decât s-au aşteptat unii", a declarat preşedintele.

---

Actualizare - Preşedintele Klaus Iohannis speră ca în câteva săptămâni să se termine criza coronavirusului şi a anunţat că discută cu guvernul şi mediul privat "un set de măsuri fezabile" pentru mediul de afaceri.

"Pregătim un plan de măsuri, să vedem ce măsuri ar fi fezabile pentru mediul de afaceri pentru ca reculul din economie să fie tratat foarte rapid pentru a nu pierde vremea şi nici banii românilor. Sigur, ceva urmări vor fi. Ministrul Finanţelor m-a anunţat că nu vor fi nici un fel de probleme cu plăţile, dar la jumătatea anului vom trage linie. Am încredere în guvenrul Orban şi cred că se vor găsi cele mai potrivite măsuri. Guvernul va evalua în ce măsură şi cum pot fi sprijinite IMM-urile care nu au resurse să reziste mult timp, dar şi sectoare precum transportatorii care acum răsuflă mai greu. Se impune starea de urgenţă? Dacă vă uitaţi la tv şi vedeţi politicieni care dau sfaturi la toată lumea, vă sfătuiesc să schimbaţi canalul. Luaţi sfaturile de la autorităţi.", a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

---

Actualizare - Ludovic Orban a declarat că se vor face consultări în scopul de a realiza o analiză a situaţiei economice şi a modului în care aceasta va fi afectată, menţionând că impactul viruslui asupra economiei trebuie redus.

---

Preşedintele României s-a întâlnit, miercuri, cu Ludovic Orban şi cu Florin Cîţu, pentru a discuta despre efectele epidemiei de coronavirus, informează Administraţia Prezidenţială. În urma întrevederii s-a decis ca preşedintele Klaus Iohannis să prezideze, la ora 16.00, prima întâlnire a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19.

Administraţia Prezidenţială a transmis:"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut miercuri, 11 martie a.c., începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, şi Ministrul Finanţelor Publice, domnul Florin Cîţu, pentru a discuta aspecte referitoare la potenţialele efecte ale epidemiei cu noul coronavirus asupra economiei naţionale. În cadrul discuţiilor, s-a stabilit că Preşedintele României va prezida astăzi, la ora 16:00, prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM), care va avea loc la Palatul Victoria".

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înfiinţat prin Memorandum al Guvernului, în vederea evaluării şi monitorizării de către autorităţile publice cu atribuţii în domeniul economico-financiar, împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri, a riscurilor economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României, respectiv pentru elaborarea de recomandări şi propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea acestor riscuri.

Grupul de lucru îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim-ministrului şi a Administraţiei Prezidenţiale, prin Departamentul Politici Economice şi Sociale.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Nu cred ca vrea nimeni sa afla ce spera Iohannis, pentru ca viata asta nu se intemeiaza pe sperante ci pe lucrui concrete, palpabile.. Ne doare undeva ce spera Iohannis.

    1. Și pe mine mă doare undeva la ce spui tu!!

    Cateva saptamani?

    Am fi cei mai tari de pe planeta. 

    Adormitul tarii nu a fost informat despre evolutia din China de exemplu? 

    Din pacate in 2 saptamani vom avea peste 200 de cazuri confirmate. 

    E normal sa transmita mesaje de calmare dar sa spuna ceva astfel sa nu ne sfideze inteligenta. Nu suntem toti prosti in tara asta. 

    Parca obisnuia sa se adreseze unei alte categorii nu antenistilor.

    Dezamagitor!!! 

    1. 2000 nu 200 - pana la Paste

      Nu sunteți toți prosti în tara ăsta sunteți majoritari imbecili!!!

    parca nici nu traiesc printre noi. auzi tu, pregatesc "un plan de masuri"

    Vezi ca acus, acus o sa le ai pe toate.

    Si nu o sa le poti duce.  

    Vezi ce mai este pe la Targoviste.

    Si la Gencea. 

    In Romania sunt mii de cazuri de coronavirus autentic, neaos, romanesc (nu e adus din Italia ci produs local) dar nu le raporteaza nimeni, ca romanul nu se duce la medic cand stranuta si tuseste. Uitati-va in jurul vostru cata lume bolnava care isi trage nasul si tuseste..

    Romania e o natiune profund bolnava din cauza capitalismului feroce care ne-a pus pe toti la pamant. Lumea e stresata, nu se mai odihneste, nu se mai alimenteaza corespunzator, nu sta la soare, nu respira aer curat, e poluare cat vezi cu ochii din cauza escrocilor care conduc aceasta tara.. si mai avem pretentii sa traim sanatos. 

    Romanii din Italia sunt platiti cat sa nu moara de foame, daca isi pierd jobul o luna sau doua (ca sa stea acasa) sunt terminati, mor de foame pe capete.. de asta avem aglomeratie in vami, ca se intorc capsunarii de unde au plecat.  

    1. Habar nu ai ce sunt infectiile cu noul coronavirus. Breeee, acest virus afecteaza plamanii, nu nasul sau gatul. Nu mai vorbiti despre ce nu cunoasteti.

    un mesaj din partea presedintelui sau prim-ministrului care sa incurajeze (ca sa nu zic "sa oblige") firmele sa introduca "telemunca" (remote working) ar fi de folos ...

    Romania are infrastructura IT de banda larga care sa sustina acest fapt - anul trecut eram pe locul 3 sau 4 in lume (internet de banda larga).  

    deci...despre ce vorbim aici?

    Presedintele sau prim-ministrul - imediat sa dea un comunicat prin care sa incurajeze firmele sa isi continuie (in limitele posibile ale fluxurilor operationale asa cum sunt ele in fiecare companie) activitatea utilizand intensiv telemunca.  

    1. inca ceva ... cam dupa Paste poate scadea numarul de cazuri ... dar e vorba doar de primul val ... pana in toamna 2024 Lumea va vedea tulpini succesive ale acestui virus... din ce in ce mai agresive.

      deci nu vom rezolva in saptamani situatia asta.  

      ce se intampla acum e ceva de genul "buna ziua, am venit"... e introducerea. Nu e tot ce poate mai bine jucaria asta de virus.

      farmecul deosebit al acestei arme biologice (!) este ca are o capacitatea fantastica de adaptare (evolutie in diverse tulpini) si mai ales de ''ascundere'' - asa se explica pacienti "vindecati" care fac din nou infectie cu coronavirus ... daca medicii ar fi destul de isteti ar cerceta sistemul ganglionar al celor "aparent vindecati" ... acolo sta cheia rezolvarii in viitor in cazul acestui virus.  

    Am discutat azi cu cativa prieteni care mi-au confirmat ca sunt mult mai multi romani veniti din Italia in comune si sate decat pot controla autoritatile si ca cifrele raportate sunt infime in raport cu cat s-a propagat infectia in toata tara... In special in comune si sate si orasele mici, romanii veniti din Italia au raspandit deja virusul cat au putut ei.

    Asta e riscul de a a avea o tara muritoare de FOAME !!! 

    Poate ne wxplica si noua Maria Sa de ce inchidem scolile dar nu inchidem mall urile! As fi si eu curios, renuntam la educatia copiilor, dar riscam viata oamenilor sa nu afectam afacerile miliardarilor? Sa meraga dl presdinte la un mall, sa vada mii de oameni inghesuiti in spatii inchise, dar nu e voie sa mearga 25 de copii in clasa sa invete! Ce aberatie e asta?

    Speră sau ia act sunt cele două viteze cu care funcționează modelul Klaus zis și ficusul de la Cotroceni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb