Ionescu: Listarea FP a stârnit interesul multor fonduri mari

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 2 februarie 2011

Valentin Ionescu

Valentin Ionescu

Listarea Fondului Proprietatea a stârnit interesul multor fonduri mari, care dau mult mai multă atenţie Bursei decât înainte, a declarat pentru Financial Times directorul general al BVB, Valentin Ionescu, adăugând că doreşte ca piaţa de la Bucureşti să urce până pe locul doi în regiune ca volum.

"Multe fonduri mari întreabă de FP şi dau mult mai multă atenţie Bursei de Valori Bucureşti decât înainte. Comparativ cu anul anterior, vor fi mulţi bani în piaţă. Şi acesta este numai primul pas pentru acest an, avem planuri mari", a arătat Ionescu într-un interviu acordat publicaţiei britanice, citat de Mediafax.

Ionescu consideră că principala provocare este creşterea lichidităţii.

El vrea totodată să atragă mai mulţi investitori străini, care în prezent generează circa 40% din totalul operaţiunilor bursei de la Bucureşti.

FT aminteşte că BVB a rezistat până acum consolidării regionale a burselor, în urma căreia Varşovia a devenit liderul Europei emergente şi operatorul din Viena a cumpărat participaţii la bursele de la Praga, Ljubljana şi Budapesta.

"Cred că, pentru moment, datorită potenţialului nostru, putem să creştem pe cont propriu (...) să urcăm valoarea pieţei româneşti de capital şi poate, în viitor, putem sta de vorbă cu parteneri. Acum avem loc să creştem singuri", a arătat Ionescu.

Şeful BVB vrea ca bursa de la Bucureşti să urce până pe poziţia a doua în regiune ca volum, după cea de la Varşovia.

"România este pe locul doi în regiune, după Polonia, ca populaţie, dar nu suntem pe locul doi ca piaţă de capital. Dacă implementăm planul nostru, cred că ne vom găsi locul undeva între Praga şi Varşovia ca volum", a afirmat Ionescu, precizând că acest obiectiv ar putea fi atins în doi, până la trei ani.

Totodată, el notează că, pe lângă posibila listare a unui nou pachet de acţiuni Petrom (SNP), dar şi Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN), BVB discută cu mai multe companii private privind posibile listări la Bucureşti.

Prima astfel de operaţiune ar putea fi derulată în luna martie, sau începutul lui aprilie, a precizat şeful BVB, fără a numi companiile vizate.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. L-ati lasat prada speculatorilorpenali ce au stabilit un nou record de discount pentru cel mai valoros produs al Romaniei. RUSINEEEE voua. Cat mai puteti obtine pentru alti emitenti, cand perla coroanei, adica FP, a fost batjocorita de speculatori in nici 4 zile dupa listare? sub privirea voastra ingaduitoare... cine va mai da un pret rezonabil pentru Transgaz ? pina nu suptraimpozitati speculatorii, nu puteti renaste BVB. sunteti niste amatori iresponsabili

    1. si nici despre ce

      Tu habar nu ai cum functioneaza piata de capital si-ti permiti sa-ti dai cu parerea. Spune-mi si mie cum putea BVB sa creasca cotatia la titlurile FP.

      statul a facilitat o mare distorsiune iintre detinatorii fondului prin faptul ca unii au cumparat la 0.2 iar altii la 1 ron, ce este asa greu de priceput. prin supraimpozitarea la vanzare a primilor cu 50% (devreme ce nu au cumparat pe piata reglementata) si nu cu 16%. Astfel nu se mai grabeau sa vanda sub 0.9. Masura se aplica in mai multe tari si nu face altceva decat sa echilibreze anomaliile din piata, precum in cazul FP in care altfel speculatorii vor tot apasa pretul pina la epuizarea actiunilor luate cu discount urias. De aici distorsiuneade generata de piata gri. e un exemplu de masura, altul ar fi fost sa impoziteze toti detinatorii dinaintea listarii (la unison), care vor vinde sub valoarea nominala in primele 6 luni dupa listare. Masurii similare se regasesc pe piete cu traditie. Mai studiati dlor....

      o astfel de reglementare impusa de stat se regaseste pe multe piete cu traditie tocmai pentru a proteja cursul unui emitent in perioade vulnerabile. Dovada este cum au dat tunul cei de la KBC pe mana cu East Capital ! Sub privirile ingaduitoare a lui Bogdan Dragoi, precum in tarile din lumea a treia. Romania prada usoara pentru toti tunarii de pretutindeni

    Cu tine la sefie niciodata. Tu nu intelegeci ca din cei 10 negri mititei pe tite te-au pus pentru ca erai cel mai prost? Cati dintre noi investitori vrei sa-ti repetam? Ai cea mai putina minte vazuta de minte din 31 de ani si intelegere fata de piata de capital.

    1. alt frustrat retardat.....macar se mai misca ceva la bursa acum.

    propun sa se discute si despre faptul ca actualii actionari fp au avut beneficiul evaluarii imobilelor lor intr-o perioada de varf a imobiliarelor , au primit deci un pret supraevaluat pentru imobilele lor . daca vand acum la 0,6 sat pe pierdere?

    1. esti un comunist oportunist care in viata lui nu a produs ceva prin munca productiva, decat speculativa. Altfel ai gandi in alti termeni, BOULE! Esti prea mediocru ca sa intelegi cum se cladeste o societate sanatoasa> .Insa prin concursul unor nulitati ca tine ne scaldam in promiscuitate dupa 20 de ani de la revolutie. Unor pui de comunisti ca tine, aschie din trunchiul lui Iliescu !! Un filozof spunea ca pina cand nu ajungi sa fii eminent intr_un domeniu , nu vei resui sa respecti valoarea. Baga la cap astsa, cat mai poti sa te schimbi in bine, ignorant mic....

      esti un comunist oportunist care in viata lui nu a produs ceva prin munca productiva, decat speculativa. Altfel ai gandi in alti termeni, BOULE! Esti prea mediocru ca sa intelegi cum se cladeste o societate sanatoasa> .Insa prin concursul unor nulitati ca tine ne scaldam in promiscuitate dupa 20 de ani de la revolutie. Unor pui de comunisti ca tine, aschie din trunchiul lui Iliescu !! Un filozof spunea ca pina cand nu ajungi sa fii eminent intr_un domeniu , nu vei resui sa respecti valoarea. Baga la cap astsa, cat mai poti sa te schimbi in bine, ignorant mic....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb