Italia a început relaxarea măsurilor de restricţie

S.B.
Internaţional / 4 mai 2020

Italia a început relaxarea măsurilor de restricţie

Italia, una din ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a început, azi, relaxarea treptată a măsurilor de urgenţă. Astfel, astăzi, 4,5 milioane de oameni s-au întors la muncă dupa aproape două luni de stat acasă.

Printre ţările care au ridicat măsurile de restricţtie se numără şi Spania, Nigeria, Azerbaijan, Malaezia, Israel, Tunisia si Liban, deschizând, în prima fază de relaxare, fabricile, şantierele, parcurile, saloanele de coafură şi bibliotecile. În SUA, aproape o jumătate din state şi-au repornit economia în decursul acestui finalului săptămânii ce a trecut. Relaxarea vine în urma stabilizării numărului de cazuri noi de COVID-19 ce a scăzut şi se menţine la un nivel de 2% - 3% din numărul de persoane testate la nivel mondial, faţă de nivelul din luna martie de 13%.

În prezent, la nivel global sunt confirmate peste 3,5 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 248 de mii de decese. În Italia, la ora actuală a fost confirmat un număr total de peste 210 mii de cazuri de COVID-19 din care 100 de mii sunt cazuri active, circa 81 de mii de vindecaţi şi un număr de aproape 29 de mii de decese.

Cu toate acestea, Italia a decis să înceapă o relaxare parţială, deschizînd fabricile şi parcurile. Începând de azi, italienii au voie să îşi viziteze rudele dar cu toate acestea, autorităţile îi îndeamnă pe oameni să păstreze distanţarea socială. Restaurantele si barurile au voie doar să livreze la domiciliu, fără a permite accesul clienţilor în incintă. Şcolile, sălile de cinema şi teatrele rămân închise pe perioadă nedeterminată.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte a spus că: "Ţara este încă în plină pandemie. Faza a doua a stării de urgenţă nu este un semnal că suntem liberi.".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb