Iulian Iancu: "Sud-estul Europei, zonă de urgenţă pentru extinderea conexiunilor"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 martie 2016

Sud-estul Europei este declarat zonă de urgenţă pentru extinderea conexiunilor, ţara noastră fiind avantajată de faptul că se află pe locul trei la independenţă energetică în Europa, a declarat Iulian Iancu, preşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii, Camera Deputaţilor, în cadrul "Energy Business Summit".

Domnul Iancu a amintit că Danemarca a avut nevoie de 40 de ani pentru a deveni complet independentă.

"Ar trebui să profităm că suntem una dintre ţările europene cu dependenţa redusă pentru importuri, mulţumită producţiei interne", a precizat domnia sa.

Cu privire la proiectul gazoductului South Stream, Iulian Iancu a susţinut că acesta rămâne o opţiune pe masa Uniunii Europene pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze în sudul continentului, continuând: "Conducta South Stream, ale cărei lucrări au fost lansate în decembrie 2012, ar fi urmat să lege Rusia de Bulgaria, via Marea Neagră, pentru a se îndrepta apoi spre Europa Centrală, prin Serbia, Ungaria şi Slovenia, gazoductul fiind prevăzut să aibă o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pe an, iar costurile proiectului estimate la 40 de miliarde de dolari, ceea ce ar fi condus la cea mai scumpă conductă din istorie".

Domnul Iancu a menţionat: "Comisia Europeană a aprobat o finanţare de 179 de milioane de euro din fonduri europene pentru realizarea pe teritoriul României a proiectului BRUA. Acesta prevede realizarea unui gazoduct care să lege Bulgaria şi Austria via România şi Ungaria, adică un traseu similar cu cel pe care l-ar fi avut conducta Nabucco".

Potrivit domniei sale, oficialii europeni au realizat că diplomaţia energetică este extrem de importantă, chiar dacă este vorba despre Rusia.

"South Stream rămâne pe agenda Uniunii ca o opţiune, mai ales pentru zona de sud a Europei, în condiţiile în care preţul gazelor este în scădere, iar dacă se măreşte numărul de oferte, UE are doar de câştigat", a mai spus domnul Iancu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb