Jeffrey Franks blamează reducerea cotei unice de impozitare

ADRIAN SIMA
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 noiembrie 2010

Jeffrey Franks

Jeffrey Franks

Votul recent din Senatul României privind reducerea cotei de impozitare a veniturilor de la 16% la 10% este criticat de Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România.

Oficialul FMI a precizat, într-un comunicat de presă, că, dacă va fi pusă în practică, legea ar crea o gaură suplimentară semnificativă în bugetul pe 2011, astfel încât deficitul ar depăşi 4,4% din PIB - una dintre condiţiile pentru eliberarea următoarei tranşe din acordul stand-by.

"Iniţiativele destinate modificării continue a sistemului de taxe creează instabilitate în mediul de afaceri şi subminează relansarea economică", spune Jeffrey Franks.

Franks şi-a exprimat speranţa că această reducere a cotei unice nu va fi pusă în practică şi a facut un apel la clasa politică să aprobe un buget res-ponsabil pentru 2011 şi reformele necesare pentru asigurarea stabilităţii şi progresului ţării. Oficialul FMI a susţinut că veniturile încep să crească, cheltuielile scad spre niveluri mai sustenabile, iar încrederea în economia noastră revine atât în ţară, cât şi peste hotare.

"Măsurile dureroase dar necesare adoptate în luna iulie pentru a soluţiona problemele fiscale ale Româ-niei încep acum să-şi arate roadele", mai spune şeful misiunii FMI.

Oficialul FMI mai invocă faptul că Guvernul şi-a reiterat angajamentul "puternic" pentru programul economic sprijinit de FMI, UE şi Banca Mondială.

Nu în ultimul rând, Franks a mai spus că măsura reducerii cotei unice de la 16% la 10% nu a fost discutată cu noul Consiliu Fiscal, aşa cum se cere în Legea responsabilităţii fiscale, şi nu este în concordanţă cu strategia fiscală pe termen mediu a guvernului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand eram mic si ceream mamei mele un leu de un suc imi spunea ca mi-ar da dar nu are.Asteapta sa vina tactu sa-ti dea el,ca are. Senatul a dat, dar in rol de mama. Tata cand va veni va spune ca n-are de unde deci nu se pune. Un fel de sanky.

    1. Foarte frumos si adevarat Sanky; nu prea suna bine "frumos/sanky", dar sa sti ca in postura ta au fost sute de mii de "setosi de un suc".Iti mai este sete si acum ? sete de ce ?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb