JLL: "Creşterea cotei unice va afecta poziţia competitivă a ţării noastre"

F.A.
Macroeconomie / 29 octombrie 2013

Creşterea propusă a cotei unice va afecta poziţia competitivă a ţării noastre, potrivit lui Gijs Klomp, directorul companiei Jones Lang LaSalle (JLL) în ţara noastră, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Domnia sa a subliniat: "Pe partea de investiţii, companiile realizează analize complexe pentru a determina unde să îşi plaseze sau să îşi mute o nouă unitate. România este astfel analizată cu restul ţărilor din CEE. Un criteriu foarte important de decizie pentru companii este impozitarea. Impozitarea este evaluată în funcţie de nivelul absolut de impozitare, capacitatea de a repatria profiturile şi predictibilitatea mediului fiscal. Creşterea propusă a cotei unice va afecta în mod clar poziţia competitivă a României".

Conform sursei citate, directorul companiei de consultanţă imobiliară şi de brokeraj imobiliar a precizat, de asemenea, că statul român ar trebui să se concentreze mai mult pe îmbunătăţirea sistemului de colectare a impozitelor, şi nu pe majorarea taxelor.

Astfel, Klomp a explicat: "Creşterea impozitelor, fără a avea o strategie clară de investiţii, nu este o decizie înţeleaptă. În loc de a majora taxele, statul român ar trebui să se concentreze mai mult pe îmbunătăţirea sistemului de colectare a impozitelor (rata de colectare a impozitelor este în scădere de la an la an, în timp ce economia este în creştere), şi eliberarea unor resurse pentru investiţii prin încetarea creşterii disproporţionate a salariilor din sectorul public (o creştere de 14,7% cu cheltuielile de personal în primele nouă luni ale anului 2013, comparativ cu anul trecut). Posibilele consecinţe ale practicării ratelor de impozitare mai ridicate ar putea fi: scăderea veniturilor fiscale în termeni absolute în timp ce investiţiile realizate de companiile străine nu se vor materializa şi în timp ce evaziunea fiscală ar putea creşte în continuare".

Senatorul Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, a dat asigurări, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, că anul următor nu se va modifica în niciun fel cota unică, dar în anii următori va fi nevoie de o politică fiscală mai sofisticată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb