"Jolidon Cluj" estimează afaceri de 80 milioane de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 27 mai 2008

Producătorul clujean de lenjerie intimă, Jolidon, mizează anul acesta pe afaceri de circa 80 milioane de euro, cu peste 30% mai mult faţă de 2007, când a înregistrat o cifră de afaceri de 60 milioane de euro, potrivit declaraţiilor omului de afaceri Gabriel Cîrlig, proprietarul Jolidon, citat de NewsIn.

Reprezentanţii companiei mai spun că intenţionează ca, până la sfârşitul lunii, să mai deschidă alte patru magazine proprii în Braşov, Constanţa, Brăila şi Bacău. Potrivit datelor companiei, în 2008 sunt programate 30 de deschideri, dintre care 20 în ţară şi 10 în străinătate, cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 100 mp, iar investiţia pe magazin este între 50.000 şi 100.000 de euro.

În total, Jolidon operează o reţea de 113 magazine, dintre care 65 în ţară, 35 în Italia, trei în Ungaria şi 10 boutique-uri în Franţa, în sistem de franciză. Lanţul de zece magazine din Franţa se va dubla până la sfârşitul anului în curs. Magazinele proprii deţin în prezent circa 40% din totalul vânzărilor Jolidon, care anul trecut au ajuns la 60 de milioane de euro.

Fondată în 1993 la Cluj Napoca, Jolidon numără peste 3.000 de angajaţi, iar lenjeria şi costumele de baie sunt exportate în întreaga lume, principalele destinaţii fiind Italia, Franţa, Ungaria, Germania, Elveţia, Belgia, Slovenia, Croaţia, Polonia, Letonia, Rusia, Austria, Cipru, Malta, SUA, Canada, Japonia, Africa de Sud, Liban, Israel.

Creşterea exporturilor a determinat startul investiţiilor în afara ţării, începând prin înfiinţarea Jolidon Hungary KFT la Budapesta în anul 2000 şi continuând cu Jolidon Italia SRL deschisă în 2001 la Milano, iar în 2003 cu Jolidon France SARL înfiinţată la Paris. În 2005 compania a continuat inves­tiţia din Franţa prin deschiderea celui de al doilea sediu la Lyon. La începutul anului 2007 sub egida grupului Jolidon se mai adaugă alte două nume sonore în lenjeria italiană: Infiore şi Chiaro di Luna prin achiziţionarea pachetului majoritar al companiei Emmeci.

Pe piaţa lenjeriei intime Jolidon are competitori precum I.D. Sarrieri, Etam sau Triumph, companii care sunt prezente şi în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb