Kamala Harris, Jacinda Ardern şi Ursula von der Leyen cer drepturi egale pentru femei în PE

J.P.
Internaţional / 8 martie 2021

Kamala Harris, Jacinda Ardern şi Ursula von der Leyen cer drepturi egale pentru femei în PE

Pandemia de coronavirus şi consecinţele ei economice şi politice agravează dificultăţile cu care se confruntă femeile în materie de egalitate de drepturi, au avertizat luni trei femei cu funcţii de prim rang, relatează AFP, citat de Agerpres.

Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern, vicepreşedinta americană Kamala Harris şi preşedinta Comisiei Europene Ursula don der Leyen au susţinut discursuri adresate Parlamentului European cu prilejul Zilei internaţionale a femeii.

"COVID-19 ne-a devastat sistemele de sănătate, economiile, mijloacele de subzistenţă, dar a exacerbat de asemenea inegalităţile structurale care afectează femeile de manieră disproporţionată", a declarat Jacinda Ardern, subliniind că femeile sunt "în prima linie în lupta" împotriva pandemiei.

Fie prin profesiunea lor (medici, infirmiere, femei de ştiinţă, personal de îngrijire), fie pentru că ele sunt "direct afectate de virus", dar şi din cauza "unei intensificări a violenţelor", a adăugat şefa guvernului neozeelandez, într-un mesaj video preînregistrat.

"Pentru a spune lucrurile simplu, lumea noastră nu funcţionează încă pentru femei aşa cum ar trebui", a afirmat apoi Kamala Harris într-un alt mesaj video.

"Trebuie să le dăm femeilor o voce egală în luarea deciziilor, pentru că acest lucru este esenţial pentru democraţiile libere şi echitabile", a pledat ea.

Kamala Harris a făcut, de asemenea, menţiuni cu privire la viitorul relaţiilor UE-SUA: "Preşedintele Biden şi cu mine aşteptăm cu interes colaborarea cu membrii acestui parlament pentru a consolida alianţa transatlantică."

"Este esenţial să lucrăm împreună pentru a promova acele principii care consolidează democraţiile: responsabilitate şi transparenţă, statul de drept şi drepturile omului. Să nu pierdem oportunităţile aflate în faţa noastră pentru a realiza acest lucru", a mai spus ea, citată într-un comunicat al PE.

Ursula von der Leyen a vorbit apoi despre ambiţia sa de a face din Europa "un continent al egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei".

Dar "ştiu că nu suntem încă acolo", a adăugat ea, evocând propunerile pe care intenţionează să le prezinte pentru a ameliora situaţia, printre care un proiect de directivă propus săptămâna trecută privind inegalităţile salariale în UE.

"Daţi-mi voie să o citez pe vicepreşedinta Harris adaptând cuvintele ei la Europa: trebuie să-i arătăm fiecărui copil din Europa că nu există limite pentru posturile pe care le poate ocupa în Uniunea noastră, fără distincţie de culoare sau de sex", a conchis şefa executivului UE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ne mai lasati in pace cu drepturile femeilor ? Ce le mai trebuie ? Au ajuns pe functii grele si acum nu stiu ce sa faca ...o dau din colt in colt... Hai sa mai terminam cu feminismul asta ca si-au lat-o in cap...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb