Kansas City Board of Trade devine proprietatea CME Group

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 octombrie 2012

Afacerea CME Group - KCBT este aşteptată să se finalizeze în acest an.

Afacerea CME Group - KCBT este aşteptată să se finalizeze în acest an.

Tranzacţia valorează 126 de milioane de dolari

CME Group Inc. din SUA, compania care deţine cea mai mare piaţă futures la nivel mondial, va cumpăra Kansas City Board of Trade (KCBT) în cadrul unei tranzacţii în numerar de 126 de milioane de dolari, care va extinde operaţiunile CME din sectorul contractelor pe mărfuri agricole.

Achiziţia va permite CME să concureze direct cu Intercontinental Exchange Inc. pe piaţa grâului dur de iarnă roşu, un soi care reprezintă o mare parte a grâului cultivat în SUA.

Conform termenilor acordului, CME va păstra o comisie KCBT formată din participanţi la piaţă, care va oferi, cel puţin trei ani, consultanţă pentru contractele pe soiul de grâu mai sus menţionat. De asemenea, CME va menţine, timp de cel puţin şase luni, platforma de tranzacţionare KCBT din Kansas.

Afacerea este aşteptată să se finalizeze în acest an, după obţinerea aprobării acţionarilor KCBT şi a autorităţilor de reglementare, dar şi după îndeplinirea altor condiţii. Consiliul director al KCBT a aprobat tranzacţia.

Preşedintele KCBT, Steven K. Campbell, a declarat că a luat în considerare mai multe oferte, de la alte părţi interesate, înainte să accepte propunerea grupului CME. Numele acestor ofertanţi nu au fost dezvăluite. Potrivit afirmaţiilor lui Campbell, parteneriatul cu CME are sens datorită tehnologiei şi resurselor acestei pieţe.

KCBT, piaţă cu o existenţă de 156 de ani, a fost înfiinţată de comercianţi care au dorit să găsească o modalitate mai bună de a cumpăra şi re-vinde cereale. Achiziţia KCBT este cea mai recentă dintr-o serie de preluări realizate de CME, piaţă cu sediul în Chicago, care deja deţine Chicago Board of Trade şi New York Mercantile Exchange. La CME se derulează tranzacţii futeres pentru o gamă largă de materii, inclusiv metale şi produse energetice. CME oferă deja contracte pe anumite soiuri de grâu, inclusiv grâu de iarnă şi de primăvară folosit, în primul rând, pentru hrana animalelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb