Produsele "Adobe" reprezintă principala ţintă a hacker-ilor din întreaga lume, datorită popularităţii lor şi a capacităţilor de operare pe mai multe platforme software, arată experţii în securitate informatică ai "Kaspersky Lab", într-un raport pe primul trimestru al anului. Utilizatorii programelor "Adobe" nu sunt conştienţi de potenţialele riscuri la care se expun atunci când deschid un fişier PDF provenit dintr-o sursă necunoscută.
Potrivit unui comunicat remis redacţiei, dintre toate exploit-urile identificate de "Kas-persky Lab", familia Exploit.Win32.Pdfka a fost cea mai răspândită, cu o rată de 42.97%. Acest tip de malware exploatează vulnerabilităţile software din Adobe Reader şi Adobe Acrobat. Dacă sunt adunate, ratele de răspândire ale celor două familii de exploit-uri (Pdfka şi Pidief) care ţintesc produsele "Adobe" însumează 47,5% din totalul acestor tipuri de programe periculoase.
În acelaşi raport, experţii "Kaspersky Lab" vorbesc despre creşterea, în primul trimestru, cu peste 25% a tentativelor de infectare a computerelor utilizatorilor, comparativ cu ultimul trimestru din 2009, atingând un număr total de 327 de milioane în primele luni ale anului curent. Cauza dezvoltării din ce în ce mai rapide a criminalităţii informatice este dată de răspândirea continuă a Internetului, combinată cu legislaţia ineficientă şi creşterea şomajului.
În ultimii ani, China a devenit o adevărată "fabrică" de malware, cu foarte multe servere care găzduiesc programe periculoase şi ajută la iniţierea de atacuri cibernetice.