Klaus Iohannis: "Credem că este de înţeles că cel puţin temporar unii români îşi pierd puţin răbdare privind aderarea la Schengen"

G.D.
Politică / 27 martie 2023

Klaus Iohannis: "Credem că este de înţeles că cel puţin temporar unii români îşi pierd puţin răbdare privind aderarea la Schengen"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, în declaraţiile de presă comune cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la Palatul Cotroceni, despre euroscepticismul din sondajele de opinie, că dacă e război la graniţă, dacă este criză peste criză, şi mai vine şi un refuz cum a fost cel pe Schengen, credem că este de înţeles că cel puţin temporar unii români îşi pierd puţin răbdare, dar este convins că, pe măsură ce aceste chestiuni se rezolvă, vom reveni la optimismul şi la încrederea faţă de Uniunea Europeană, relatează News.ro.

"Ne îngrijorează. Mă îngrijorează, pot să spun din partea mea, şi este o evoluţie care are câteva explicaţii obiective şi trebuie să le vedem. Da, şi eşecul intrării în Schengen este una din cauze, n-are rost să căutăm altă formulare, dar cred că nu este determinantă, dar a contribuit", a spus preşedintele despre ultimele sondaje care arată un euroscepticism din partea cetăţenilor români.

Şeful statului a arătat că "războiul de la graniţa noastră cu siguranţă este un factor extrem de important şi criza energetică şi inflaţia aferentă cu siguranţă sunt factori foarte importanţi".

"Românii au aşteptat soluţii mai rapide, mai concrete şi mai cuprinzătoare. Uniunea Europeană s-a străduit. Împreună, în toate Consiliile, am discutat chestiunile, am venit cu soluţii, dar trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Dacă e război la graniţă, dacă este criză peste criză, şi mai vine şi un refuz cum a fost cel pe Schengen, credem că este de înţeles că cel puţin temporar unii români îşi pierd puţin răbdare, dar sunt convins că, pe măsură ce aceste chestiuni se rezolvă, vom reveni la optimismul şi la încrederea faţă de Uniunea Europeană, fiindcă românii sunt proeuropeni, sunt pro-Uniunea Europeană, o ştim şi ne bazăm pe asta. Şi cum România are o singură direcţie clară, cea europeană, este probabil şi datoria noastră, a politicienilor din România, să le explicăm oamenilor mai mult şi mai bine ce facem în Uniunea Europeană, ce face Uniunea Europeană şi cum abordăm toate problemele cu care se confruntă oamenii", a mai spus Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ... ma indoiesc ca romanii vor sari la gatul rusilor ... in vreme ce am fost numiti tigani, barbari, corupti ... iar corporatiile vestice au descoperit estul salbatic p'aci ... si politicienii occidentali isi sterg papucii pe fata politicienilor romani ... pe care tot ei ii sustin ...

    Schengen nu are nici o importanta. Sunt probleme mult mai mari interne care trebuiesc rezolvate.

    Si daca intram in Schengen nu inseamna ca s-a rezolva ceva esential pentru populatie. 

    E o non-tema zdranganita in fata poporului ca sa-i distraga. 

    1. ... o problema importanta este sa puteam avea incredere in conducatorii nostrii ...

    Plavane, tu ești pe alta lume. Iei ceva iarba? , ca văd ca nu știi pe ce lume ești și care sunt problemele stringente ale populației. Du-te învârtindu-te și sa revii când te voi chema eu!

    Unii romani regreta ca au votat cu Iohanis și PNL!

    Daca nu intram in Sengan pana la 31.03 facem sengan cu Rusia. Asta e, voia populatiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb