Directorul general al Complexului Energetic Oltenia Klaus Leiders şi-a dat demisia, la doar două săptămâni de la preluarea mandatului.
Potrivit publicaţiei Pandurul.ro, Leiders susţine că va trebui să plece la Londra deoarece i-a fost finanţat un proiect, personal. Totodată, acesta a spus că la nivelul CE Oltenia există un conflict de interese clasic. Cu toate acestea, Leiders doreşte să rămână aproape de CE Oltenia, dar din poziţia de consultant.
Leiders a afirmat: "Informaţia potrivit căreia am înaintat demisia mea către CS este adevărată. Am venit în echipa de conducere a CE Oltenia deoarece îmi place schimbarea şi din convingerea că pot ajuta compania să revină pe linia profitabilă. În data de luni, 5 septembrie 2016, am fost oficial informat că proiectul meu privat a fost finanţat şi este necesară prezenţa mea imediată la Londra pentru semnarea contractului şi începerea proiectului. La nivelul CE Oltenia există un conflict de interese clasic şi a trebuit să iau această decizie pentru a-mi urma proiectul privat. Dar, cred cu tărie că soarta CE Oltenia poate fi schimbată în sens pozitiv, dacă toate părţile acţionează în aceeaşi direcţie. Din acest motiv am transmis către CS că doresc să rămân implicat în conducerea companiei dintr-o altă poziţie, consultant sau altă formă care se va decide. Viitorul angajaţilor CE Oltenia este foarte important şi sper ca soluţiile constructive vor fi găsite în scurt timp".
În iunie anul acesta, directorul general executiv al CE Oltenia, Ion Laurenţiu Ciobotărică, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de către DNA, pentru abuz în serviciu, alături de alţi doi directori din instituţie.
Au mai fost trimişi în judecată Daniel Antonie, director Divizia Minieră, pentru abuz în serviciu, şi Dorina Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă, pentru complicitate la abuz în serviciu.
DNA susţine, într-un comunicat de presă, că Laurenţiu Ciobotărică, în calitate de preşedinte al Directoratului, şi Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului, în 22 decembrie 2015, au aprobat şi acordat în mod nelegal unei persoane o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, adică 128.100 lei.