KNIGHT FRANK GLOBAL HOUSE INDEX:  Ţara noastră, pe locul 15 în clasamentul preţurilor din piaţa rezidenţială, în 2016

Andrei Stan
Companii #Imobiliare / 21 martie 2017

Ţara noastră, pe locul 15 în clasamentul preţurilor din piaţa rezidenţială, în 2016

Ţara noastră se clasează pe locul 15 în clasamentul global pe 2016 al preţurilor în piaţa rezidenţială, în creştere cu 16 locuri faţă de anul precedent, reiese din Indexul întocmit de o reţea globală privată în domeniul imobiliar, care cuprinde 55 de ţări analizate.

Conform Knight Frank Global House Index, în topul de specialitate conduce Islanda (creştere de 14,7% într-un an), loc deţinut în ediţia anterioară de Turcia, care a retrogradat în 2016 pe poziţia a treia.

În cazul ţării noastre, saltul a fost de pe locul 31, ocupat în 2015, pe poziţia 15 anul trecut, cu o creştere a preţurilor în piaţa rezidenţială de 7,8%, potrivit Agerpres.

De asemenea, ţări precum Turcia şi Suedia, fruntaşe de mai mulţi ani, au coborât de pe locurile 1 şi 3, în 2015, pe 5, respectiv 20, în 2016.

Realizatorii Indexului notează: "O liră slăbită, creşterea de 8% a ratei şi preocupările recente de securitate au afectat încrederea în piaţa rezidenţială din Turcia. Pe de altă parte, Suedia, la rândul ei, a experimentat în 2016 doar o creştere de 6,1%, în comparaţie cu 12,3%, în 2015. China a sărit de pe locul 43, în 2015, pe şapte, în 2016, cu o creştere de 10,8%/an, conform Biroului Naţional de Statistică. În pofida inflaţiei puternice de anul trecut, trendul este departe de a fi uniform şi multor oraşe care au experimentat creşteri majore li s-au impus noi restricţii".

În topul de specialitate, Ucraina, Taiwan, Singapore şi Cipru continuă să fie caracterizate de o creştere slabă, fie din cauza crizelor geopolitice, fie a fragilităţii economice sau măsurilor restrictive care opresc dezvoltarea acestui segment.

Totodată, numărul pieţelor rezidenţiale care au înregistrat creşteri de preţuri a urcat de la 43, în 2015, la 47, în 2016.

The Knight Frank Global House Price Index a debutat în anul 2006 şi oferă posibilitatea investitorilor şi dezvoltatorilor să monitorizeze şi să compare performanţele pieţelor rezidenţiale de clasă medie din lume. Indicele este construit trimestrial pe baza statisticilor oficiale guvernamentale sau pe baza datelor băncilor centrale, acolo unde acestea sunt disponibile.

"Knight Frank" este cea o reţea globală deţinută privat în domeniul imobiliar, cu sediul în Londra, ce operează în 413 birouri din 60 de ţări, pe şase continente unde are peste 14.000 de angajaţi. Grupul oferă consultanţă tuturor tipurilor de clienţi, de la proprietari individuali şi cumpărători până la dezvoltatori, investitori şi chiriaşi corporativi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb