KONSTANTINOS MITZALIS, GOLDEN FOODS SNACKS: "Importăm seminţe din Bulgaria, Moldova, Ucraina şi Turcia"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii / 23 decembrie 2019

Golden Foods Snacks, companie ce deţine brandul Elmas, importă seminţe de floarea soarelui, fiindcă cele din ţara noastră nu sunt adecvate pentru a fi consumate direct de către oameni a spus, ieri, Konstantinos Mitzalis, CEO-ul societăţii, în cadrul conferinţei ce a marcat intrarea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor companiei.

Konstantinos Mitzalis a declarat: "Din păcate importăm, pentru că nu există seminţe pentru consum uman în România. Seminţe pentru ulei sunt multe, dar pentru consum uman sunt foarte puţine. Există o firmă care încearcă să ofere seminţe fermierilor. Are un program de agricultură. Am încercat şi noi acum nouă ani cu Agricover, dar am renunţat. Am adus din America seminţe şi le-am dat fermierilor, dar nu ştiu de ce fermierii au renunţat. Probabil a fost o problemă legată de randamente. Cumpărăm seminţe de dovleac din România, dar în rest importăm din Bulgaria, Moldova, Ucraina, Turcia".

CEO-ul Golden Foods a precizat că recent a avut discuţii cu o firmă care se va ocupa de producerea seminţelor de floarea soarelui pentru consumul uman în ţara noastră şi a primit asigurări din partea fermierilor că vor cultiva aceste seminţe.

Cantitatea de seminţe de floarea soa-relui pentru consum uman care urmează a fi realizată este de 2.000 de tone, a spus Konstantinos Mitzalis.

Ţara noastră s-a clasat în 2018 şi 2019 pe primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte suprafaţa cultivată şi producţia realizată de floarea soarelui, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), conform Agerpres.

Anul acesta, recolta totală de floarea soarelui a fost de 3,489 milioane de tone, în creştere cu 13,93% faţă de 2018, respectiv cu 426.750 tone, mai menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb