Kraft s-a angajat să cedeze activităţile Cadbury din România ca să cumpere grupul britanic

N.I
Piaţa de Capital / 7 ianuarie 2010

Producătorul american Kraft Foods s-a angajat să cedeze activităţile Cadbury din domeniul ciocolatei din România, precum şi pe cele din sectorul produselor de cofetărie sub marca Wedel din Polonia, pentru a primi autorizaţia Comisiei Europene de preluare a Cadbury, scrie AFP.

Bruxelles-ul a autorizat miercuri, cu aceste două condiţii, oferta de preluare ostilă făcută de Kraft Foods asupra Cadbury. "Această autorizaţie este subordonată cedării activităţilor Cadbury legate de fabricarea produselor de ciocolată din Polonia şi România", se arată în comunicatul Comisiei, care precizează că, pe aceste pieţe, cota de piaţă cumulată a Kraft/Cadbury este foarte mare şi mărcile lor sunt în strânsă concurenţă.

"Constat cu satisfacţie că, datorită măsurilor propuse, proiectul de preluare nu ar urma să afecteze concurenţa în nicio ţară europeană şi nu va avea prejudicii nici pentru consumatori", a spus comisarul european pentru concurenţă, Neelie Kroes, citată în comunicat.

Kraft a apreciat decizia CE, precizând că "aceasta ne întăreşte ideea că suntem cel mai bun partener posibil pentru Cadbury".

Cu mărcile sale cele mai importante de ciocolată, precum Milka, Côte d"Or şi Toblerone, Kraft este prezentă în cea mai mare parte a ţărilor UE, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei, unde clienţii au rămas fideli ciocolatei britanice tradiţionale Cadbury (Dairy Milk).

Oferta ostilă a Kraft asupra Cadbury nu a primit aprobare decât până la 1,52% din capital după prima perioadă încheiată la 5 ianuarie, a precizat producătorul american. Acest fapt nu reprezintă o surpriză, deoarece Cadbury s-a pronunţat ferm împotriva ofertei primite de la Kraft, pe care o consideră derizorie.

Kraft a anunţat marţi un nou termen limită pentru preluare, respectiv 2 februarie, şi are timp până pe 19 ianuarie pentru a-şi majora oferta. Oferta Kraft conferea marţi seară companiei Cadbury o valoare de piaţă de 10,5 miliarde lire sterline (circa 11,7 miliarde euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb