LA FINELE SĂPTĂMÂNII TRECUTE Tranzacţia prin care SIF Banat-Crişana a preluat Doosan IMGB a fost finalizată

A.I.
Piaţa de Capital / 26 octombrie 2020

Tranzacţia prin care SIF Banat-Crişana a preluat Doosan IMGB a fost finalizată

Tranzacţia prin care SIF Banat-Crişana (SIF1) a achiziţionat 99,92% din Doosan IMGB a fost finalizată în data de 23 octombrie în condiţiile în care, cu o zi în urmă, Consiliul Concurenţei emisese decizia de neobiecţiune privind operaţiunea de concertare economică realizată prin dobândirea de către SIF1 a controlului asupra Doosan, se arată într-un raport al societăţii de investiţii financiare remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La începutul lunii septembrie, SIF-ul semnase contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni ale Doosan, ce deţine o platformă industrială de 540.000 de metri pătraţi în Berceni, iar vineri s-a operat transferul proprietăţii acţiunilor la Depozitarul Central.

Exceptând terenurile agricole, aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată în ultimii zece ani în ţara noastră, conform Crosspoint Real Estate care, altături de Biriş Goran SPARL, au intermediat operaţiunea.

Potrivit Economica.net, valoarea tranzacţiei a fost estimată între 35 şi 40 de milioane de euro.

Mai mulţi investitori, printre care şi Ionuţ Negoiţă, sau consorţiul de investitori Sud Rezidenţial, sunt interesaţi să dezvolte proiecte imobiliare, inclusiv locuinţe, spaţii logistice, birouri şi centre comerciale la IMGB, dar nu ar fi exclus ca terenul să fie dezvoltat chiar de SIF Banat-Crişana, deşi experienţa societăţii în dezvoltări imobiliare este destul de redusă, se menţiona într-un articol tot din Economica.net de la începutul lunii septembrie.

Doosan IMGB suspendase producţia la finele anului trecut iar în februarie, sud-coreenii, care achiziţionaseră fabrica în 2006, au decis să o închidă.

IMGB, membră a grupului sud-coreean Doosan, are ca obiect de activitate principal "producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje", obţinând şi venituri din închirieri de spaţii de birouri şi din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2).

Reprezintă una dintre cele mai mari şi mai vechi societăţi din Capitală, care, în anul 1989, a avut 13000 de angajaţi. După 1990, compania a trecut prin mai multe etape ale privatizării, fiind preluată la un moment dat de un concern norvegian. În anul 2006, concernul industrial sud-coreean Doosan a preluat, de la firma norvegiană, 40 de hectare din cele 70 de hectare ale platformei industriale. Coreenii au luat oţelăria, forja, secţia de tratamente termice şi secţia de prelucrări mecanice şi au continuat desfăşurarea activităţii în acest domeniu.

Compania Doosan IMGB a avut în 2018 o cifră de afaceri de 249 milioane lei şi pierderi de aproximativ 25 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb