Lafarge Arcom Gips lansează NIDA Profesional

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 24 aprilie 2009

Lafarge Arcom Gips, Unitate Operaţională a Grupului Lafarge, lider mondial în domeniul materialelor de construcţii, lansează în această lună un nou produs destinat îmbinării şi finisării plăcilor de gips-carton: NIDA Profesional.

Produsul NIDA Profesional a fost realizat de către o echipă mixtă formată din specialiştii Lafarge Arcom Gips din România şi experţii Lafarge ai Centrului Tehnic de Dezvoltare de la Avignon - Franţa, pe baza unor studii ample realizate în perioada 2007-2008 pentru identificarea nevoilor instalatorilor de sisteme de gips-carton din România.

"Lafarge Arcom Gips a investit peste 3 milioane de RON pentru realizarea şi lansarea NIDA Profesional. Estimăm o vânzare a produsului de peste 40 milioane RON în următorii 3 ani, acesta fiind destinat atât pieţei din România, dar şi celor din regiune, precum Serbia, Ucraina, Bulgaria şi Grecia. Noul produs NIDA Profesional permite realizarea unor îmbinări perfect netede. Uşurinţa în preparare, aderenţa foarte bună la suport, consumul specific redus, precum şi lipsa apariţiei fisurilor indiferent de grosimea stratului aplicat sunt doar câteva beneficii ale NIDA Profesional", declară Costinel Bloju, Director Comercial Lafarge Arcom Gips.

Produsul NIDA Profesional este fabricat pe bază de ipsos în amestec cu aditivi speciali, care prin amestecare cu apa, formează o pastă omogenă cu priză întârziată şi o foarte bună plasticitate, folosită la îmbinarea şi finisarea plăcilor de gips-carton. Noul produs se distribuie ambalat în saci de 5 Kg şi 25 de Kg.

NIDA Profesional se produce integral în România în cadrul fabricii de ipsosuri Lafarge Arcom Gips din judeţul Cluj şi este parte a sistemului de gips-carton NIDA, lansat în România în 2007.

În mod tradiţional, produsele Lafarge Arcom Gips sunt distribuite prin intermediul reţelei naţionale de distribuitori, depozite şi magazine tip DIY (Do-It-Yourself).

Lafarge Arcom Gips, înfiinţată în 2001, este primul producător autohton de plăci şi sisteme de gips-carton din România. Lafarge este de asemenea prezent în România prin celelalte divizii ale sale: ciment, agregate şi betoane.

Grupul Lafarge este lider mondial în domeniul materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Cu peste 84.000 de angajaţi în 79 de ţări, Grupul Lafarge a realizat în 2008 o cifră de afaceri de 19 miliarde de euro.

În 2009, pentru al cincilea an consecutiv, Grupul Lafarge s-a clasat printre "cele mai durabile 100 de corporaţii din lume". Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, în beneficiul construcţiilor durabile şi creativităţii arhitecturale.

În România, Grupul Lafarge este prezent din 1997 şi în acest moment are 40 de siteuri operaţionale de ciment, agregate, betoane, plăci de gips-carton şi ipsosuri, angajând 1.600 de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb