Lafarge România:Veniturile vor fi în acest an cel puţin la nivelul din 2011

Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 29 martie 2012

Grupul francez Lafarge estimează că veniturile din România se vor plasa în acest an cel puţin la nivelul din 2011, iar principala piaţă pe care activează, a cimentului, ar putea înregistra un avans de 2-5% în volum, susţinut în principal de lucrările de infrastructură.

Sonia Artinian, care conduce operaţiunile Lafarge din România, a declarat: "Anul trecut am înregistrat o creştere a volumelor livrate, dar am scăzut preţurile, ceea ce a generat un impact asupra veniturilor, care s-au diminuat. (...) În 2012 ne aşteptăm să fim cel puţin la nivelul de anul trecut".

Şeful producătorului de materiale de construcţii nu a comunicat valoarea totală a rulajului înregistrat de Lafarge în România anul trecut şi a precizat că informaţiile legate de evoluţia vânzărilor vizează livrările de ciment, agregate şi betoane, nu şi cele de gips, controlul operaţiunilor din urmă fiind cedat de grupul francez la finele anului trecut către compania belgiană Etex. Grupul francez a primit 850 milioane de euro după finalizarea vânzării activelor diviziei de gips în Europa şi America Latină către Etex, păstrând o participaţie de 20% în noul parteneriat.

Sonia Artinian a afirmat, potrivit Mediafax, că este dificil de avansat estimări privind evoluţia vânzărilor companiei în 2012, din cauza incertitudinilor legate de evoluţia procesului de atragere a fondurilor europene, precum şi de impactul alegerilor programate în acest an.

Ea a spus că pe lângă proiectele de infrastructură şi cele feroviare, prioritare pentru producători, grupul este interesat şi de oportunităţile asigurate de construcţia proiectelor de energie eolienă pe piaţa locală.

"Am furnizat deja materiale pentru asemenea proiecte (eoliene, n.r.), în Dobrogea şi în sudul Iaşiului, şi suntem interesaţi în continuare de acest tip de proiecte, tehnice, unde putem contribui nu doar cu produse, ci şi cu servicii de expertiză, în colaborare cu constructorii", a spus reprezentantul Lafarge, precizând că grupul este interesat să-şi diversifice oferta de servicii pe piaţa locală. În schimb, ea apreciază că evoluţia lucrărilor pe segmentul imobiliar va râmâne în continuare scăzută, revenirea pe creştere urmând să aibă loc peste 2-3 ani.

Lafarge Ciment a înregistrat creşteri importante de costuri anul trecut, în special a celor energetice, şi grupul ia în calcul acoperirea inflaţiei acestora în 2012 prin majorarea preţurilor de vânzare, pentru asigurarea sustenabilităţii activităţii.

Piaţa locală a cimentului este disputată de trei dintre cei mai importanţi producători la nivel mondial, Lafarge (Franţa), HeidelbergCement (Germania) - prin Carpatcement Holding şi Holcim (Elveţia).

Piaţa a dat semne de revenire în 2011, producţia de ciment înregistrând un avans de 8,1% la şase luni, potrivit datelor patronatului de profil CIROM, care nu a comunicat însă deocamdată datele pentru întregul an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb