Pe piaţa din România sunt de vânzare minimum trei bănci medii şi mai multe de nivel mic, a declarat ieri, la Budapesta, Laszlo Wolf, directorul general adjunct al OTP Group, menţionând că grupul are capacitate financiară suficientă să cumpere orice bancă de vânzare. OTP este interesat, totodată, de achiziţia de portofolii ale băncilor, preferându-le pe cele de pe segmentul de business.
Domnul Wolf a spus că, în ţara noastră, OTP aşteaptă să intre în curând în procedura oficială pentru preluarea unei bănci. "Vânzătorul începe procedura oficială - cu sau fără un consultant -, invitând potenţialul candidat la achiziţie. Aşteptăm să înceapă procedura foarte curând", a afirmat oficialul OTP, adăugând: "Sperăm să contractăm afacerea, dar, probabil, nu o vom încheia până la finele anului. Nu pot spune nimic sigur acum, acest proces este foarte lung, portofoliul unei bănci trebuie analizat cu foarte multă atenţie".
Conform spuselor domnului Wolf, OTP vrea să crească prin achiziţii, iar bugetul alocat acestor tranzacţii "este foarte mare".
"Avem un surplus de capital pe care îl vom cheltui în mod raţional", a subliniat directorul adjunct al grupului OTP, precizând că, la nivel de grup, lichiditatea băncii este de 8 miliarde de euro.
Oficialul OTP a precizat că banca maghiară este interesată, în privinţa achiziţiilor, şi de băncile elene din România.
OTP ţinteşte o cotă de minimum 5% pe piaţa din ţara noastră, faţă de 2,1% în 2015. "Putem cumpăra o bancă mai mare, astfel încât să ajungem la 5%", a subliniat domnul Wolf, adăugând: "România este importantă pentru noi. Este o ţară care are date macro economice foarte bune, relaţiile economice dintre România şi Ungaria sunt foarte active".
• "În România, ar fi raţională existenţa a 10-15 bănci majore"
În opinia domnului Wolf, în România ar fi raţională existenţa a 10-15 bănci majore, număr suficient pentru clienţi. Dar, conform afirmaţiilor sale, peste cinci ani, în ţara noastră vor exista mai mult de 15 bănci, posibil vreo 30.
• "Cele mai mari riscuri pe piaţa din România privesc reglementările"
Domnul Wolf afirmă că riscurile cele mai mari din sectorul bancar de la noi sunt cele privitoare la reglementări, mai precis modificările normelor din domeniu.
"Riscurile de pe pieţe le putem prevedea, însă nu putem anticipa modificările de reglementare", susţine domnul Wolf.
"Mai există şi alte preocupări, însă acestea sunt peste tot, nu doar în România: evoluţia mediului economic internaţional, cum se va schimba lumea, cum se va schimba economia globală, ce se va întâmpla cu euro", a conchis domnul Wolf.
Laszlo Wolf: "În România suntem o bancă medie, dar vrem să avansăm".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2017, 20:56)
Uratii de la otp o sa cumpere bomba de ceb?