"Lexmark" estimează scăderea cu 50% a cifrei de afaceri în 2009 pe piaţa locală a printurilor

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 noiembrie 2009

Compania lansează imprimanta laser cu soluţii integrate şi ecran tactil - premieră în industrie şi noi dispozitive laser color şi monocrom pentru a răspunde unei game mai largi de cerinţe ale clienţilor

"Lexmark România estimează pentru acest an scăderea cu 50% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2008, la 12,5 milioane de euro, în trendul pieţei locale a printurilor, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul filialei locale a producătorului american, Daniel Ştefan. Domnia sa a spus: "Conform datelor IDC la jumătatea anului, piaţa printurilor din România a scăzut cu peste 60% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar previziunile sunt că pe întreg anul 2009 scăderea medie a pieţei va fi de 50%. Cifra noastră de afaceri va scădea în conformitate cu piaţa".

Acesta a mai precizat că în octombrie 2008 compania care reprezenta producătorul american de produse de tipărire CEE Mark a devenit Lexmark România şi că cifra de afaceri a fost de aproximativ 25 milioane de euro, conform targetului stabilit iniţial, variaţia faţă de cifra exactă fiind de unul-două procente.

Şeful filialei locale a Lexmark a mai spus că cele mai mari vânzări ale companiei sunt date de segmentul corporate şi de sectorul public - 60-65%, specific anului în curs fiind faptul că sectorul privat a fost preponderent, cel public fiind "foarte slab".

În acest an Lexmark România a mai câştigat un distribuitor, Asesoft Distribution, şi are un portofoliu de clienţi care numără companii precum Romtelecom, Cosmote, BCR, Allianz-Tiriac, Dacia-Renault, Real Hipermerket ori Orange.

Oficialul Lexmark a recunosc că firma pe care o reprezintă nu este cunoscută, atât în România, cât şi la nivel mondial, precum companiile concurente: "Este adevarăt că suntem mai puţin cunoscuţi, însă bugetul nu ne permite să avem o campanie de marketing. Noi ne pricepem să facem echipamente, dar nu ne pricepem să ne facem cunoscuţi în piaţă."

Lexmark îşi completează gama cu noi dispozitive laser color şi monocrom

Lexmark România are ca target, până la finele anului, înlocuirea gamei actuale de imprimante şi multifuncţionale. "Un rezultat bun până la finele anului ar fi să comercializăm circa 5.000 de unităţi din modelul cel mai bine vândut, care este modelul de bază al gamei consumer", a mai spus Ştefan.

În acest sens, Lexmark International, Inc. a lansat în România prima imprimantă laser monocrom A4 din industrie cu ecran tactil, care oferă companiilor posibilitatea de a profita de o platformă puternică de soluţii şi de a eficientiza activitatea. Imprimanta novatoare laser monocrom Lexmark T656dne le permite clienţilor să extindă utilitatea dispozitivului pentru a răspunde cerinţelor specifice afacerii lor utilizând structura premiată Embedded Solutions Framework (eSF) de la Lexmark.

Marty Canning, vicepreşedinte Lexmark şi preşedinte al Diviziei de Soluţii de Servicii de Printare din cadrul companiei, a spus: "Soluţiile noastre puternice, lidere în industrie, integrate în dispozitivele proprii laser monocrom extrem de fiabile, vor permite noului T656dne să ofere grupurilor mari de lucru mai multă eficienţă şi productivitate în fiecare zi. În plus, noile imprimante laser color şi monocrom şi noile multifuncţionale laser monocrom continuă să lărgească gama noastră de produse şi să ofere clienţilor mai multe opţiuni decât până acum, atât pentru grupuri de lucru mici, cât şi pentru cele mari".

Lexmark a primit recent de la Buyers Laboratory Inc. premiul pentru realizări remarcabile "Outstanding Achievement Award", datorită introducerii în varianta standard a capabilităţilor cu valoare adăugată ale platformei eSF. Acest lucru le permite clienţilor să aibă acces la soluţii personalizate, specifice industriei din care fac parte, prin care să accelereze procesele legate de imprimare, să sporească productivitatea şi să reducă volumul de hârtie folosită.

Imprimanta laser monocrom Lexmark T656dne oferă capabilităţi de soluţii pentru grupuri mari de lucru, oferind acces la aplicaţii preintegrate şi personalizabile prin simpla atingere a unui icon. Utilizatorii vor descoperi în Lexmark T656dne nenumărate aplicaţii unice, disponibile de pe ecranul tactil color de 17,8 cm: Forms and Favorites (Formulare şi Setări favorite), care contribuie la reducerea pierderilor asociate cu formele preimprimate; Eco Settings (Setări Eco), care ajută la economisirea energiei şi reduce risipa de pagini şi toner; Showroom, care arată posibilităţile de utilizare a ecranului tactil ca şi mediu unic de comunicare; Change Background (Schimbă fundalul), le permite utilizatorilor să afişeze sigla companiei sau să personalizeze imaginea de fundal; Change Language (Schimbă limba), care poate fi activată în timpul setării şi permite utilizatorilor în medii multi ligvistice să schimbe limba de afişare .

Lexmark T656dne, care imprimă la viteze de până la 53 de pagini pe minut (ppm), este livrată cu un duplex integrat, pentru a reduce pierderile de hârtie şi cu un hard disk de mare capacitate, pentru a suporta aplicaţiile software personalizate.

De asemenea, compania a introdus în gama proprie trei noi produse laser cu scopul de a oferi mai multă valoare clienţilor care imprimă frecvent şi în cantităţi foarte mari: Lexmark X546dtn, C546dtn şi E462dtn. Acestea sunt disponibile în România prin reţeaua de parteneri Lexmark.

Primele multifuncţionale cu jet de cerneală din lume prevăzute cu ecran tactil şi conectare la Web , destinate firmelor mici

De asemenea, Lexmark International, Inc. a lansat pe piaţa autohtonă noile multifuncţionale cu jet de cerneală, ideale pentru birourile de acasă şi pentru firmele din sectorul IMM, oferind cel mai bun cost de imprimare monocromă din industria inkjet.

Paul Rooke, vicepreşedinte executiv Lexmark şi preşedinte al Diviziei Imaging Solutions a companiei, a spus: "Am dezvoltat o linie de produse prevăzute cu soluţii şi funcţii novatoare, adaptate la cerinţele unice ale clienţilor. Suntem conştienţi că acum, mai mult ca oricând, firmele mici dispun de resurse limitate, iar aceste multifuncţionale cu jet de cerneală se dovedesc a fi reali parteneri de afaceri care îi ajută să economisească atât timp, cât şi bani."

Noua gamă include trei multifuncţionale inkjet prevăzute cu tehnologia Lexmark myTouch cu ecran tactil capacitiv de 11 cm şi conectare la Web. Tehnologia Lexmark myTouch dotată cu SmartSolutions reprezintă o abordare novatoare a interfeţelor pentru utilizatori şi include iconuri grafice uşor de citit.

Tehnologia SmartSolutions a fost de asemenea creată pentru a sprijni dezvoltatorii terţi, care pot elabora aplicaţii personalizate precum: scurtături şi fluxuri de lucru - caracteristici de productivitate particularizabile şi care economisesc timp, cum ar fi: grupuri de faxuri, şabloane pentru scanare la e-mail şi multe altele ; ID card copy - scanarea cardului de identificare şi imprimarea ambelor feţe ale acestuia pe o singură coală de hârtie; ideală pentru firmele mici cum ar fi cabinetele medicale, unde această caracteristică reduce rapid cu până la 50% consumul de hârtie al acestei sarcini zilnice ; încărcări de RSS-uri - ştiri legate de afaceri, vreme, noutăţi din sport, intranetul unei companii sau orice alte informaţii pe care utilizatorul doreşte să le acceseze via RSS sunt disponibile direct pe ecranul tactil şi pot fi chiar trimise prin e-mail de la imprimantă.

"Lexmark România" are în prezent un număr de 12 angajaţi permanenţi, ca şi la finele anului trecut.

Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) oferă firmelor de orice dimensiuni o gamă largă de produse de imprimare şi imaging, soluţii şi servicii care le ajută să fie mai productive. În 2008, Lexmark a vândut produse în mai mult de 150 de ţări şi a raportat o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de dolari SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb