Candidatura unei femei la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului, "anticipată" încă de anul trecut de Traian Băsescu, prinde tot mai mult contur. Elena Udrea are şanse mari să devină candidatul Partidului Mişcarea Populară în cursa pentru Cotroceni. Chiar dacă se vorbeşte intens de unirea partidelor de dreapta, alegerile prezidenţiale par să dezbine şi mai mult, fiecare formaţiune insistând să aibă propriul candidat. PDL merge în faţa electoratului cu Cătălin Predoiu, Forţa Civică îl propune pe Mihai Răzvan Ungureanu, iar PMP, care iniţial părea să-l susţină pe fostul premier, doreşte să îşi impună propriul candidat.
În fostul partid al Elenei Udrea se vorbeşte deschis de intenţia acesteia de a candida, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul considerând că în PMP se fac jocurile în acest sens: "Ce ne spunea Elena Udrea? Într-o zi era candidat Emil Boc, apoi eraMihai Răzvan Ungureanu, pentru ca în altă zi să ne vorbească de George Maior. De fapt, ea se gândeşte la propria candidatură. După trecerea prin acordeonul Boc-MRU-Maior, în final să candideze chiar Udrea. Avem cel mai bun candidat la prezidenţiale, pe C÷tălin Predoiu, şi vom obţime cel mai bun scor dintre partidele dreptei la europene. PDL va unifica dreapta în jurul său, iar oamenii nu trebuie să se lase dezinformaţi că susţinem alt candidat". Propus şi susţinut intens de actualul preşedinte la finele anului trecut, Emil Boc a ţinut în faţa reprezentanţilor PMP să anunţe că nu el este soluţia pentru prezidenţiale, dar poate face parte din echipa viitorului candidat: "Nu eu sunt soluţia, dar pot fi parte a unei soluţii care să identifice un câştigător al alegerilor prezidenţiale din această toamnă, în primul rând prin realizarea unei drepte unite şi desemnând apoi un candidat unic al dreptei. În calitatea de membru PDL şi al fundaţiei sper să pot contribui şi mai mult la unificarea dreptei, la găsirea unui candidat care să câştige alegerile prezidenţiale din această toamnă".
Elena Udrea a anunţat, la rândul său, că partidul pe care îl susţine acum va anunţa pe cine susţine imediat după europarlamentare, scorul obţinut în aceste alegeri urmând să conteze foarte mult în eventualele negocieri: "Cred că până la europarlamentare vom avea posibilitatea şi să purtăm discuţii cu partenerii din opoziţie, pentru a identifica cel mai bun candidat al spectrului politic de centru-dreapta pe care ar trebui să îl susţinem la prezidenţiale. Îmi doresc ca în turul doi să intre candidatul PMP şi nu Crin Antonescu. (...) Dar dacă, din păcate, vom continua să ne certăm între noi, dacă vom continua să nu acţionăm uniţi în toate partidele de opoziţie din centru-dreapta, riscăm să ne trezim în situaţia ca în turul doi să-i avem candidaţi pe Ponta şi Antonescu".
Preşedintele Traian Băsescu, care şi-a asumat contribuţia la apariţia Fundaţiei Mişcarea Populară, anunţa în iunie 2013 că a venit vremea unei candidaturi feminine pentru preşedinţie, fără să facă nominalizări: "Femeile sunt un câştig în politică (...) În orice caz, eu cred că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României. Eu aş fi bucuros să susţin o femeie la Preşedinţie sau la funcţia de prim-ministru. Femeile umanizează politica". O singură femeie a mai candidat pentru postul de preşedinte al ţării, în 2000 Graziela Bârlă a obţinut 62.000 de voturi, 0.55% din opţiunile electoratului.
1. Probleme cu memoria
(mesaj trimis de Theraflu în data de 11.02.2014, 08:55)
Dupa tranzactiile alea suspecte cu terenul de la Zarea pe care nu mai stia de la cine l-a cumparat si divortul de albire a legaturilor cu Cocos, doamna Udrea ar fi presedinta care s-ar mula perfect pe modelul politicianului santajabil !
Cine zicea ca fundatia sau partidul MP nu are femei ?
Iata ca se intorc victorioase !
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de gica în data de 11.02.2014, 18:36)
partidul PIMP?