Libra Bank, profit la jumătate faţă de iunie 2011

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 august 2012

Libra Bank, profit la jumătate faţă de iunie 2011

Libra Internet Bank a înregistrat, la jumătatea anului, un profit de 4 milioane lei, faţă de 9,15 milioane lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat al băncii.

Activele instituţiei de credit valorau, la 30 iunie, 652 milioane lei, în creştere cu aproape 7 milioane lei faţă de sfârşitul anului trecut, potrivit comunicatului.

Rentabilitatea activelor se situa la nivelul de 1,22%, iar rentabilitatea capitalurilor proprii, la 5%, după primul semestru al anului. La sfârşitul anului trecut, cei doi indicatori erau la nivelul de 4,4%, res-pectiv 18%, faţă de media sistemului bancar din ţara noastră (ROA 0,14%, ROE 1,3%), au precizat reprezentanţii Libra Internet Bank.

Solvabilitatea instituţiei de credit era, la finele lunii trecute, de 18,8%, în creştere faţă de decembrie 2011. Raportul dintre credite şi depozite se situa, la 30 iunie, de 106%, au adăugat domniile lor.

Anul trecut, Libra Bank a înregistrat un profit de 28,38 milioane lei, potrivit standardelor IFRS, în creştere cu 280% faţă de anul precedent, se arată în co-municat.

Insitituţia de credit şi-a îmbunătăţit portofoliul de clienţi, atât din punct de vedere calitativ, cât şi la nivel cantitativ. De asemenea, s-a orientat şi către companiile mari, pentru care a creat divizia Large Cor-porate.

Libra Internet Bank are, în prezent, 29 de sucursale, dintre care patru au fost deschise anul trecut, iar două anul acesta.

Obiectivele pentru acest an constau în creşterea moderată a portofoliului de credite, menţinerea profitului operaţional şi a controlului riscului de credit, finalizarea procesului de rebranding, extinderea teritorială şi dezvoltarea mai accentuată de produse şi servicii bancare bazate pe aplicaţii online, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb