Licenţele pentru comunicaţiile mobile se vor acorda prin licitaţie cu participare internaţională

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 31 martie 2006

Licenţele de utilizare a frecvenţelor radioelectrice pentru furnizarea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii mobile de generaţia a treia (3G) se vor acorda prin licitaţie cu participare internaţională, organizată de Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI), informează un comunicat al Executivului.

Reglementarea este inclusă într-o hotărîre care modifică şi completează HG nr.1113/2002 privind acordarea licenţelor de utilizarea a frecvenţelor radioelectrice în vederea furnizării reţelelor şi serviciilor de comunicaţii mobile de generaţia a treia, adoptată de Guvern.

Noutatea acestei reglementări constă în nominalizarea Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei ca instituţie abilitată să organizeze licitaţia prin intermediul căreia se vor acorda licenţele de comunicaţii mobile de generaţia a treia. IGCTI funcţionează ca instituţie publică autonomă în domeniul radiocomunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, în subordinea Guvernului. Pînă în prezent, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei era mandatat să organizeze licitaţia pentru acordarea licenţelor.

Conform actului normativ, Ministerul Apărării Naţionale va elibera spectru de frecvenţe radio cuprins între 1.900 MHz şi 1.980 MHz în condiţiile şi termenele stabilite de comun acord cu IGCTI.

Eliberarea licenţelor de comunicaţii mobile de generaţia a treia se face de către Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, după achitarea primei tranşe din tariful de eliberare a spectrului de către cîştigătorul declarat al licitaţiei. Plata următoarelor tranşe, în valoare fiecare de 4,9 milioane dolari USA, se face pînă la data de 30 ianuarie a fiecărui an, începînd cu anul următor emiterii licenţei de comunicaţii mobile (3G).

Sumele provenite din acordarea de licenţe de utilizare a frecvenţelor radioelectrice devin venituri la bugetul de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb