Licitaţia pentru activele "Rulmentul" este pe 16 aprilie

Ovidiu VRÂNCEANU, BraŞov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2009

Licitaţia pentru activele "Rulmentul" este pe 16 aprilie

Lichidatorii companiei "Rulmentul", Casa de Insolvenţă Transilvania Cluj-Napoca şi RVA Insolvency Specialist Bucureşti, au decis datele la care se vor realiza noile licitaţii pentru vânzarea activelor companiei "Rulmentul" - pe 16 şi 23 aprilie. Preţul de vânzare va fi acelaşi ca la ultima vânzare - 40 de milioane de euro.

Creditorii Rulmentul SA au aprobat, la solicitarea ANAF, organizarea a două noi licitaţii pentru vânzarea în bloc a activelor companiei. În paralel, se va lucra la un memoriu justificativ pentru ca, în situaţia în care compania nu va fi vândută ca un întreg, să se trea­că la o nouă strategie de valorificare, de vânzare separată a bunurilor mobile şi imobile. Dealtfel, pentru trei imobile - popicăria, o hală neterminată de pe un teren apropiat popicăriei şi cantina cu terenul aferent - au fost primite deja oferte de achiziţie.

Licitaţiile de la "Rulmentul" vor fi reluate după ce compania care câştigase licitaţia de la finele anului trecut, Resort Tâmpa SRL, a fost descalificată pentru că nu a plătit suma de 35,18 milioane de euro, cu care fusese desemnată câştigătoare, în termenul de 90 de zile.

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat de principiu săptămâna trecută asocierea în participaţiune cu companiile "Rulmentul" şi INAR (Institutul Naţional de Autovehicule Rutiere) Braşov în vederea constituirii de parcuri industriale pe cele două platforme. Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că cele două companii s-au oferit, chiar, prin intermediul cuiva din Guvern, pentru o astfel de asociere. Vasile Godâncă-Herlea, lichidator în cadrul CITR, spune însă că în ceea ce priveşte compania Rulmentul, e destul de greu de realizat o astfel de asociere în participaţiune, deoarece "Rulmentul este în faliment, iar cine doreşte să o preia poate veni la licitaţii, ca orice alt ofertant". Acesta a mai adăugat că deocamdată nu a fost contactat de nimeni din conducerea Consiliului Judeţean Braşov pentru a dis­cuta o posibilă colaborare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb