LIVIU DRAGNEA, ÎNTÂLNIRE CU DIRECTORUL FMI PENTRU EUROPA:  "Priorităţile PSD: reforma administrativă, reformarea funcţiei publice, rentabilizarea companiilor de stat"

Andrei Stan
Politică / 4 decembrie 2015

Liviu Dragnea a avut astăzi o întâlnire cu directorul FMI pentru Europa, Poul Thomsen, preşedintele PSD precizând că partidul pe care îl conduce consideră prioritare pentru ţara noastră reforma administrativă, reformarea funcţiei publice, rentabilizarea companiilor de stat şi pregătirea lor pentru privatizare, transmite un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Poul Thomsen a afirmat că România "este într-un moment bun, din punct de vedere economic, chiar dacă s-au luat măsuri de relaxare fiscală, concomitent cu aprobarea unor măsuri sociale, spre exemplu creşterea salariilor". Oficialul FMI a menţionat însă că Executivul şi Parlamentul "au o responsabilitate şi pentru viitor, astfel încât este bine să aibă în vedere o abordare comună, pentru a preveni anumite sincope fiscale".

Acest deziderat s-ar putea realiza, potrivit lui Thomsen, printr-un echilibru al cheltuielilor, o creştere a veniturilor şi un deficit care să nu depăşească 3% din PIB.

"În privinţa adoptării Bugetului de Stat pe 2016, atât Liviu Dragnea, cât şi Poul Thomsen au căzut de acord că acesta trebuie să reflecte fotografia la zi a economiei actuale - România înregistrând cea mai mare creştere economică din Europa -, dar şi ţinând cont de echilibrele macro-prudenţiale, astfel încât orice posibilă încetinire a mersului economiei să ne găsească pregătiţi, cu o rezervă bugetară. Aceasta ar fi necesară, pentru a nu se apela la măsuri care fie resimţite de populaţie", se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, Dragnea a transmis misiunii FMI că formaţiunea pe care o reprezină "acţionează în sensul stabilităţii politice, economice şi sociale", iar PSD consideră prioritare reforma administrativă, reformarea funcţiei publice, rentabilizarea companiilor de stat şi pregătirea lor pentru privatizare, precum şi investiţiile mari, în infrastructură.

"Vom fi foarte atenţi în ce măsură actualul guvern va continua mecanismul de absorbţie a fondurilor europene, construit de noi, şi care a determinat o creştere substanţială a nivelului de absorbţie", a susţinut Liviu Dragnea, în cadrul întâlnirii cu delegaţia FMI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb