LIVIU IOLU: "Sunt solicitări de sprijin de circa 100 milioane lei din judeţele afectate de inundaţii"

Mina Irina
Politică / 29 iunie 2016

Şase judeţe au transmis documente complete până acum - Buzău, Caraş-Severin, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea, în sumă de aproximativ 100 de milioane de lei. Au transmis documente incomplete sau care necesită refacere patru judeţe - Alba, Constanţa, Suceava şi Vaslui. Judeţul Caraş-Severin a informat că se va reface situaţia transmisă iniţial ca urmare a înregistrării unor noi calamităţi severe şi în data de 28 iunie", a precizat Liviu Iolu.

El a spus că vicepremierul Vasile Dîncu a cerut, astăzi, autorităţilor locale să depună în timp util documentele necesare pentru obţinerea sprijinului necesar în vederea recuperării pagubelor produse în urma inundaţiilor.

"Într-o videoconferinţă cu prefecţii, care a avut loc în această dimineaţă, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a solicitat autorităţilor din ţară să-şi depună în timp util proiectele de hotărâre de Guvern pentru obţinerea banilor necesari în vederea recuperării pagubelor produse în urma inundaţiilor. Vicepremierul Vasile Dîncu a cerut prefecţilor accelerarea transmiterii ultimelor date cu evaluarea pagubelor din cele 37 de judeţe afectate de fenomene meteorologice violente", a afirmat Iolu.

Solicitările adresate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice trebuie să cuprindă numai sumele necesare refacerii elementelor de infrastructură afectate de calamităţi.

"Solicitările pentru refacerea malurilor unor râuri s-au transmis Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, respectiv Administraţiei Naţionale Apele Române şi Ministerul Mediului a făcut deja o evaluare a pagubelor", a precizat Iolu.

El a mai afirmat că autorităţile locale s-au adresat MAI pentru scoaterea din rezervele de stat a unor materiale de construcţii.

"În ceea ce priveşte gospodăriile afectate, autorităţile administraţiei publice locale s-au mai adresat Ministerului Afacerilor Interne, în temeiul Legii privind rezervele de stat, pentru scoaterea din rezervele de stat a unor materiale de construcţii, iar Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - pentru sprijin financiar pentru refacerea locuinţelor", a declarat Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a menţionat că, în cursul nopţii trecute şi azi dimineaţă, peste 3.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti au acţionat alături de autorităţile locale pentru protejarea populaţiei, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb