London Metal Exchange, preluată de Bursa din Hong Kong

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iunie 2012

London Metal Exchange, preluată de Bursa din Hong Kong

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., operatorul Bursei din Hong Kong, a decis să plătească 1,39 miliarde lire sterline (2,15 miliarde dolari) pentru achiziţia London Metal Exchange (LME - Bursa Metalelor din Londra), unde se derulează peste 80% din tranzacţiile globale din industria metalelor.

Acţionarii LME vor primi 107,60 lire în numerar pentru fiecare titlu comun deţinut, iar votul acestora în privinţa ofertei este programat luna viitoare. "JPMorgan Chase & Co.", "Goldman Sachs Group" Inc. şi "Metdist" Ltd. sunt acţionarii majoritari ai LME.

Pentru Hong Kong Exchanges, aceasta va fi prima achiziţie în afara graniţelor. La LME, piaţă cu o existenţă de 135 de ani, se stabilesc preţurile mondiale de referinţă pentru metale de bază, precum cupru, aluminiu şi nichel. În urma tranzacţiei de preluare a LME, Hong Kong Exchanges obţine depozite în exteriorul Chinei şi posibilitatea de a oferi tranzacţii cu materii prime, în timp ce LME va avea oportunitatea să intre pe piaţa din China - cel mai mare cumpărător mondial de metale.

"Afacerea va face din Hong Kong Exchanges una dintre pieţele majore ale metalelor, la nivel mondial", a declarat Charles Li, director executiv al Bursei din Hong Kong.

Alături de Hong Kong Exchanges, în cursa finală pentru LME s-a aflat şi Intercontinental Exchange Inc., a doua mare piaţă futures din SUA. Luna trecută, operatorul bursier transatlantic NYSE Euronext a fost înlăturat de pe lista potenţialilor cumpărători ai LME.

Bursa din Hong Kong vrea să-şi extindă gama de produse în condiţiile în care s-a redus volumul ofertelor publice iniţiale (IPO) lansate pe această piaţă. La Hong Kong au fost lansate IPO-uri de 3,2 miliarde dolari anul acesta, comparativ cu 9,8 miliarde dolari în perioada similară din 2011.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb