Beneficiile promovării bursei la statutul de piaţă emergentă nu vor veni mâine, nu vor veni nici pe 26 septembrie 2020, de când intră în vigoare noii indici calculaţi de FTSE Russell, ci vor apărea în 3 - 5 - 7 ani, a declarat, vineri, Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), informează Agerpres.
"Beneficiile nu vor veni mâine, nu vor veni nici pe 26 septembrie 2020, de când intră în vigoare noii indici calculaţi de către FTSE Russell, ci intră pe un termen de 3 - 5 - 7 ani. Şi va depinde de noi, de România, cum vom fructifica această platformă internaţională de finanţare. Este o platformă îmbunătăţită în urma acestei promovări şi va depinde de noi cum vom putea să asigurăm această finanţare într-un mod inteligent pentru dezvoltarea ţării noastre", a spus Anghel, într-o conferinţă de presă.
El a afirmat că FTSE Russell este una dintre cele mai mari agenţii de rating pentru piaţa de capital.
"În general, în discuţiile pe care le-am avut cu investitorii internaţionali, aceştia considerau că FTSE Russell e practic agenţia care face prima mişcare, urmând ca în interval de doi sau trei ani, şi celelalte agenţii să facă aceeaşi mişcare. Deci, avem multe lucruri de făcut în continuare, să menţinem această formă de comunicare intensă, roadshow-uri, evenimente, astfel încât să promovăm toate elementele bune pe care noi le avem aici în piaţa de capital românească", a precizat oficialul BVB.
Anghel a menţionat că la acest proiect se lucrează de şapte ani, timp în care au avut loc peste 500 de întâlniri cu investitori mari internaţionali, decidenţi, agenţii de rating.
La rândul său, Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului director al Asociaţiei Române a Băncilor, a apreciat că, până acum, "România a mers pe un drum naţional şi acum a trecut pe autostrada fluxurilor de capital europene". El a atras atenţia că depinde numai de noi cum vom folosi acest parcurs şi "cu ce viteză putem să navigăm".
De asemenea, directorul general al BVB, Adrian Tănase, a menţionat că pe 17 octombrie 2019 CEO-ul FTSE Russell va vizita România în cadrul unui eveniment organizat de Citi Bank, împreună cu BERD şi BVB.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2019, 22:40)
Dupa toate anunturile extatice si manipulatoare (da, tot eu sunt), iata ca oamenii revin incet incet cu picioarele pe pamant - ceea ce e bine! Deci beneficii in 3-5-7 ani, nu maine, nu peste un an.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de STATY în data de 28.09.2019, 13:00)
TOT E BINE , CA N-A ZIS 10 - 15 - 20 DE ANI , DE ACUM INAINTE !!! PANA ATUNCI , POATE SANTEM , TOTI , PRAF , SI CENUSA !!! CRED CA , A-SI DAU SEAMA SI EI , CA DE FAPT , ANUNTUL FTSE , NU INSEAMNA MARE SCOFALA , PENTRU ROMANIA !!! '''''' RAMANE , CUM AM STABILIT ; CA SI PANA ACUM ''''''' !!!
2. E clar că suntem africa
(mesaj trimis de Biz în data de 28.09.2019, 15:43)
Dacă vb Oprescu despre bursă de zici că are vreun merit, iar Tănase povestește când vine cei ftse in Romania, suntem Africa. Cu așa varfuri și Anghel cireasa de pe tort, mai sus de emergentă secundară nu aveți cum, înapoi în jos poate. Oricum nu au fondurile mari ce sa cumpere, Romania nu are nici business local mare și variat de listat pe bursă. End of the road.
3. avem de asteptat ca pana acum
(mesaj trimis de TRAILA MIHAIL în data de 29.09.2019, 21:54)
lungestem doamne zilele pan so coace prunele .Asta e vestea.concluzia nici o speranta numai vrajeala ca de obicei
4. Crucisatorul BVB
(mesaj trimis de Theraflu în data de 30.09.2019, 15:08)
Dupa ce am vizionat "7 ani in Tibet" aflu ca Dl.Anghel a menţionat că la acest proiect se lucrează de şapte ani, timp în care au avut loc peste 500 de întâlniri cu investitori mari internaţionali, decidenţi, agenţii de rating. Numai cu guvernul Dancila nu se discutase si au dat aia din greseala ordonanta 114. Ce s-a schimbat ca este mai rau ca acum 7 ani dar am promovat pe jumatate.