LUDOVIC ORBAN: "Guvernul a pierdut lupta cu inflaţia"

S.B.
Politică / 13 ianuarie 2023

"Guvernul a pierdut lupta cu inflaţia"

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că Guvernul a "pierdut lupta cu inflaţia", subliniind că după analiza măsurilor guvernamentale se pune întrebarea "dacă nu cumva Executivul a lăsat în mod intenţionat inflaţia să crească" pentru a obţine venituri mai mari la buget, informează Agerpres.

"Inflaţia pe anul 2022 anunţată de INS este de 16,4%. În realitate, creşterea de preţuri resimţită de oameni este mai mare. Cheltuielile unei familii au crescut cu cel puţin 25%. Pentru că cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la produsele şi serviciile care fac parte din cheltuielile lunare ale unei gospodării. Cheltuielile cu energia electrică, gazul natural şi termia au crescut cu aproape 40%. Tarifele la serviciile de apă, canalizare, salubritate au fost majorate cu peste 21%. Mărfurile alimentare au crescut cu peste 22%. Preţul la carburanţi a crescut cu peste 35%. Pentru cei care au credite cu dobândă variabilă, ratele la credit au crescut cu peste 30%. Oricâte bilanţuri festiviste va prezenta în continuare Guvernul pentru anul 2022, realitatea tristă este că Guvernul a pierdut lupta cu inflaţia. Deşi, analizând măsurile guvernamentale, este perfect legitimă întrebarea dacă nu cumva Guvernul a lăsat în mod intenţionat inflaţia să crească pentru a obţine venituri mai mari la buget", a scris Ludovic Orban, vineri, pe Facebook.

El subliniază că "Guvernul, lăsând inflaţia să crească la un asemenea nivel, a provocat reducerea puterii de cumpărare a veniturilor şi a condamnat la înrăutăţirea condiţiilor de viaţă pe aproape toţi cetăţenii români".

"Nu doar pentru anul 2023, ci pe termen mediu, pentru că recuperarea puterii de cumpărare va fi foarte lentă, pentru că va fi încetinită de reducerea creşterii economice şi de perspectiva de menţinere a unei inflaţii cu două cifre şi pe anul 2023", afirmă Orban.

El spune că misiunea unui guvern este să adopte politici economice care să ducă la creşterea calităţii vieţii, la creşterea veniturilor cetăţenilor.

"Guvernul coaliţiei mamut a eşuat lamentabil la acest capitol, provocând cea mai mare scădere a nivelului de trai din ultimii 12 ani", conchide fostul premier.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. A cui este vina,orban ar trebui sa fie in puscarie nu la televizor

    La puscarie ar trebui sa fie iohanis si toti pnl-listii care s-au cuplat cu psd

    1. Ai dreptate la puscarie ar trebui sa fie toti usr pnl istii in frunte cu iohanis

    Au lasat=o intentionat sa creasca, chiar au declarat in presa ca inflatia ne-a scazut ponderea datoriilor in PIB. Deci e un lucru benefic. Au gasit solutia sa se scape de datorii, prin inflatie.

    In schimb economiile noastre si puterea de cumparare se duc la vale de 2 ani incoace si inca mai continua. 

    1. ai uitat sa specifici: pe termen scurt!!

      caci deja datoria ca procent din pib gov a explodat si deci este mutata in explozie preturi taxe utilitati impozite etc inventii marite =deflatie de putere cumparare cetateni! 

      s c cret 

      inflatia ALIMENTATA SALBATIC a "pompat" veniturile nominale ale guvernului ... de aia avem PIB mare si totusi nivel de trai si putere de cumparare in scadere.

      e SARACIRE mascata in bunastare pe hartie (in realitate o pauperizare, o saracire a oamenilor).  

      schema e simpla: usuca-i pe melteni de bani si fa-i dependenti de stipendiile statului (ati observat avalansa de asistentialism din ultimii 1-2 ani ???) ... o conducere bine intentionata isi imbogateste poporul ... nu il fura cu o mana ca sa ii dea inapoi "asistential" cu un deget.... stiti voi care....  

      ati observat legea aprobata de Iohannis?

      aia cu contoare pe calorifere si apometre cica "inteligente" de montat pana la 31 dec 2023?  

      sau ati observat schema de comisioane si costuri incluse in costul gazului (pt centrale de incalzit) ?  

      SARACIRE se numeste asta!  

      cand vrei sa inrobesti un popor primul pas e sa-l saracesti, sa-i iei autonomia financiara.  

      pentru ca un popor sarac va fi impins ca o oaie sarmana in staulul "asistential" al statului.  

      si va sta cu copita intinsa umil la inca o suta de lei de la guvern.  

      mai oameni buni, astia nu va vor binele!  

      intai va saracesc si apoi va cumpara cu 2-3 masuri ieftine asistentiale.  

      e schema de iesire din democratie si intrare intr-un regim etatist-autoritar .... cei care au studii politice si economice recunosc de la 1000 km schema.  

      e una clasica!  

      si o fac pentru ca oamenii sa nu se revolte si sa fie linistiti la locul lor sa munceasca tacuti in continuare pentru puterile care ne-au colonizat dandu-le lor de la conducere mita si spaga!  

      asta e adevarul!

      suntem condusi de tradatori si de-a dreapta si de-a stanga!  

    sa va temeti de acest personaj - lup in blana de oaie

    e cel care a introdus cele mai dmeolatoare masuri anti-democratie la inceputul pLandemiei covid in primavara 2020, e cel care a scos armata cu echipament de razboi pe strazi (pentru a induce panica), e cel care a avut ministrul Nelu Tataru sub care oameni PUR SI SIMPLU RACITI erau tinuti fortat in spitale impotriva vointei lor, erau legati de pat si erau ucisi.  

    numai cine e nebun uita astea.  

    Evitati-l , e un om care sub presiunea necunoscutului a luat decizii exceptional de deviante de la cadrul democratic.

    Sa va temeti de el. Evitati-l. La fel ca si in cazul lui Nelu Tataru, Arafat, etc... astfel de oameni demoleaza democratii si aduc dictaturi. Temeti-va de ei.  

    1. Vali, să mă scuzi, ești un tip grozav ca om, dar nu pot fi de acord cu atitudinea ta anticovid la nivelul societății. De ex eu, care n-am luat o aspirina în viața mea a trebuit să mă vaccinez și de bunăvoie! Motivul: sunt bunic,trebuia să-mi văd nepoții. Îți dai seama, dacă nepoții ar fi luat Covid de la mine?

      Apoi ,la nivelul lui Arafat, Tătaru cum se descurcau dacă nu copiau pe europeni? Românii afectați de Covid ar fi început o sarabanda a proceselor și inevitabil urma pușcăria!

      Încă o dată pot fi de acord cu tine ca persoană fizică, pot crede că pentru vaccinati pot fi urmări dar trebuia să o facem! 

      e un subiect dificil.

      pot fi considerat un om crud, dar eu as fi mers pe versiunea imunizarii naturale, nu pe versiunea imunizarii cu un ser experimental (care trecuse doar prin cele 3 faze din 4 de testare).  

      A 4-a faza de testare a fost desfasurata la nivel de specie (deci nu pe un grup tinta si unul de control asa cum trebuia!). E extrem de riscant, nu discutam de un vaccin e un ser reprogramator la nivel de genom uman. E vorba de mecanismele de trasgresare si rescriere a ADN in urma ins ertiei de ARN sintetic. Ma intelegi? E EXTREM DE RISCANT!  

      pe versiunea imunizarii naturale murea care murea si traia care traia. stiu ca sunt crud, asta e!  

      asa au facut oamenii de cand se stiu - imunizare naturala.  

      dar in cazul acestui virus, serul ARNm e mai periculos decat insusi virusul !  

      uneori solutia e mai problematica (pe timp mediu si lung) decat insasi problema.  

      p.s. vreau sa intelegi ca atat de tare cred in aceasta abordare incat i-am zis tatalui meu, om de peste 80 de ani cu hipertensiune, diabet (pe insulina) sa nu care cumva sa se atinga de vaccinul anticovid ca nu il ingrop crestineste ci il voi arde la crematoriu! I-am zis ca daca se vaccineaza va muri de avc sau infarct si ma va pune pe drumuri cu ingroparea si nu am chef de asa ceva, ca eu il vreu viu, vesel, functional si sanatos! Si sotiei i-am zis ca daca face vaccinul magic fara acordul meu si stiinta mea o sa dam divort - pentru ca nu am de gand sa o sterg la fund daca face avc si paralizeaza sau infarct sau orice altceva.  

      In prezent sotia mea ma iubeste de cate ori mai mult decat inainte (asa mi-a zis) iar tatal meu mi-a zis ca imi e profund dator pentru ca l-am salvat de la moarte in urma vaccinului.  

      Eu si sotia am facut covid, tatal meu a facut covid (atestat de teste de ser si sange - pe imunitate).  

      Suntem vii si sanatosi si veseli?  

      Da, bem si tuica fiarta cand ne vedem (eu si taica-meu!). 

      Am ales bine?

      Da.  

      Pot înțelege felul ăsta de a fi! Și eu trec drept " insensibil " .De vaccinare am uitat și am vrut să uit! Mă analizez, evident, dacă am probleme postvaccinare dar nu stiu încă!

      Totuși beau și eu pălincă fiartă și mă mai uit după " fetiscane" de 45-50 de ani " obraznice"

      Vă doresc multă sănătate ție și familiei ! 

    Ce prostie. Ce lupta, guvernul a contribuit din greu sa avem inflatia asta iar acum o lasa sa se desfasoare. Probabil domnul uitat sub conducerea lui cat s-au imprumutat si cat au platit bugetarii 75% sa stea acasa.

    1. Ce tupeu pe orban,toate nenorocirile din Romania sunt din vina lui si a lui supermen catu

    am si eu de spus:

    EU Unemployment Rate Peste EU Bank Lending Rate - Lafaiala Sa fieeee... pe veselieeee... 

    Eu Unemployment Rate Peste Romania Balance of Trade - Sparge Pusculita Cu'vermi'leor ce sunteti. 

    EU Unemplyment Rate INVERTED (Expansiune Economica si Prabusire Economica la doi pasi in fata!) Peste Romania Consumer Credit (RISC IMINENT DE STRANGE CUREA CONSUM!) 

    EU Unemployment Rate Inverted Peste Romania Consumer Spending - DESMAT 

    EU Unemployment Rate Inverted Peste Romania Core Consumer Price - S'curve!!! risc iminent de Defaulte + Credit Crash + Cost In sus + Boom Somaj + lipsa Cash in piata! 

    Intrebare? Ii facem de un Bank RUN? 

    Eu zi ca nu - schimba natafletii moneda! 

    Da ii facem de un Bank / Credit CRASH! Asta e Garantata!!! 

    Sa fie pe veselie! 

    Va pupa Janel, liniste si pace intre dobitoace (specie de animal). 

    Problema nu este CUM ci CAND! - Atat ! 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb