LUDOVIC ORBAN: "Nuclearelectrica a reuşit creşterea profitului cu 120 de milioane de lei"

M.G.
Piaţa de Capital / 23 iulie 2020

"Nuclearelectrica a reuşit creşterea profitului cu 120 de milioane de lei"

Nuclearelectrica (SNN) a reuşit o creştere a profitului de 120 de milioane de lei în primele şase luni ale acestui an comparativ cu primele şase luni din anul trecut, reiese din declaraţiile de astăzi ale primului ministru Ludovic Orban, care a făcut o vizită oficială la centrala de la Cernavodă.

Orban a spus practic că apreciază rezultatele echipei manageriale de la Cernavodă, "care a reuşit scăderea cu aproximativ 10% a costurilor, în special pe costurile de mentenanţă, creşterea profitului cu 120 de milioane şi în aceste condiţii şi creşterea venitului brut al angajaţilor de la 9.000 şi ceva la 14.000 şi ceva (de lei)".

Anul trecut, în primele şase luni, producătorul de energie ce operează centrala atomo-electrică de la Cernavodă a realizat un profit net de 290 de milioane de lei, cu 59% mai mare faţă de cel realizat în perioada similară din 2018.

Astfel, conform declaraţiilor primului ministru, profitul net ce ar fi fost realizat de SNN la primele şase luni s-ar ridica la aproximativ 410 milioane de lei.

Nuclearelectrica urmează să publice la BVB rezultatele financiare semestriale în data de 14 august.

Orban a mai declarat în cadrul vizitei sale că guvernul are "planuri mari" pentru centrala nucleară. Termenul pentru finalizarea construcţiei reactorului 3 de la Cernavodă ar fi fost stabilit în noua strategie energetică - ce urmează să fie publicată în curând de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri - la 2030. Termenul pentru reactorul 4 este după 2030.

"Obiectivul nostru este să realizăm investiţii de 8-9 miliarde de euro - investiţia privind retehnologizarea reactorului 1 şi de asemenea investiţia privind construcţia reactoarelor 3 şi 4. După cum bine ştiţi, de la instalarea guvernului nostru există o schimbare de abordare - vrem să realizăm aceste investiţii cu parteneri serioşi, din zona euroatlantică, care să aibă expertiza şi tehnologia necesară pentru a putea susţine realizarea acestor investiţii fundamentale pentru dezvoltarea economică a României. În cel mai scurt timp, ca urmare a constituirii unei echipe la nivel guvernamental mandatată să exploreze cele mai bune variante pentru realizarea investiţiilor, vom negocia şi semna acorduri astfel încât să putem să demarăm aceste investiţii fundamentale pentru România. (...) Deja am făcut paşi semnificativi. Când vom avea de anunţat înţelegeri serioase le vom face publice. Gândim potenţialii parteneri, negocierea condiţiilor astfel încât să fie cât mai favorabile pentru România, schema de finanţare a acestor investiţii şi cu siguranţă termenul 2030 este un termen pe care îl avem ca obiectiv pentru finalizarea reactorului 3 şi 4", a afirmat ieri Orban.

Orban a mulţumit de asemenea şi sutelor de angajaţi de la centrală pentru devotamentul arătat în pandemie.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Omul acesta ar trebui arestat pentru influentarea pietei de capital.

    1. Dupa cum a evoluat cotatia SNN in ultimele 2-3 saptamani, piata de capital era deja influentata intrucat smecherii stiau deja rezultatele.

      Orban, fara sa vrea, a facut un bine pietei si a lovit in smecherii care o paraziteaza. 

      Daca ar fi sa arestam pe cineva, ar trebui arestata conducerea SNN pentru ca a avut rezultatele dar nu le-a raportat. 

      DE CE nu le-a raportat? 

      Dupa evolutia din ultimele 2-3 saptamani iti pot spune si eu ce companii vor raporta rezultate bune si care vor avea rezultate slabe. In piata, unii stiu rezultatele deja. 

      ASF-ul trebuie sa rezolva problema printr-o reglementare corespunzatoare.

    Daca SNN are datele pe S1, de ce nu le raporteaza si in general, nu inteleg de ce emiteti de la BVB raporteaza cu o intarziere atat de mare (1,5...2 luni) datele trimestriale/semestriale/anual e?

    Ca sa lase timp smecherilor ce au acces la informatie sa isi ajusteze portofoliile?

    Trebuie reglementata situatia astfel incat datele financiare sa fie raportate in termen de 1 luna de la incheierea trimestrului/semestrului. 

    1. Nu vreti sa spuneti d.le Orban ca pretul este hotărîtor. Atunci ce vorbim de management ?

      In2019 plătea 0.55 lei

      In 2019 plătea 0.55 lei / kg acum 0,72 lei

      KWH scuze.

    De ce nu-I spune premierului, onorata conducere,ca un reactor a fost oprit planificat anul trecut in aceasta perioada,iar anul acesta doar 10 zile.!!??

    Mai mult ,de ce se publica rezultatele inainte de termenele anuntate oficial??!! 

    Cum vreti sa aveti mai multi actionari la bursa cu astfel de practici la limita paenalului??!!

    1. Orban doreste sa evidentieze rezultatel SNN ca parte a aplicarii politicii intelepte a PNL,sas cum Catu se lauda cu realizari( realizate ) datorate activitatii BNR.

      Politica PNL este clara ,orce s-ar intampla ,iesiti pe sticla si raportati o noua realizare.

      Si ce buni suntem

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb