Lufthansa va prelua Austrian Airlines

F. A.
Companii #Transporturi / 13 noiembrie 2008

Compania aeriană austriacă Austrian Airlines (AUA) va fi vândută companiei aeriene germane Lufthansa, a anunţat în această seară holdingul de stat ÖIAG, care deţine 41,56% din acţiunile AUA, transmite AFP.

"OIAG a demarat negocierile exclusive cu Lufthansa pentru a încheia procesul de vânzare a pachetului deţinut de statul austriac la Austrian Airlines", a anunţat holdingul la sfârşitul unei reuniuni a comisiei de privatizare. În plus, OIAG a informat că celelalte două companii candidate la preluarea AUA, compania franco-olandeză Air France-KLM şi compania rusă S7, nu mai sunt în cursa pentru privatizarea Austrian Airlines.

"Mă aştept ca semnarea contractelor să aibă loc în decurs de o lună, astfel că deciziile necesare să poată fi luate la următoarea reuniune a consiliului de administraţie de la OIAG, programată pentru data de 5 decembrie", a declarat directorul general de la OIAG, Peter Michaelis.

AUA, companie care în prezent are datorii de 900 milioane de euro, a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, pierderi de 65,1 milioane euro. Recent, compania şi-a revizuit estimările pentru ansamblul anului, preconizând pierderi între 100 şi 125 de milioane de euro.

La sfârşitul lunii trecute, când a expirat termenul limită pentru depunerea de oferte, singurul candidat rămas în cursă a fost compania aeriană germană Lufthansa. Potrivit mijloacelor de informare din Austria, Lufthansa ar fi făcut o ofertă simbolică de un euro pe acţiune pentru întregul pachet de 41,56 la sută din capitalul Austrian Airlines deţinut de OIAG, precum şi un preţ cuprins între trei şi patru euro pe acţiune pentru titlurile AUA deţinute de ceilalţi acţionari. În plus, Lufthansa cere ca Guvernul de la Viena să preia şi el o parte din datoriile de 900 milioane de euro ale Austrian Airlines, însă Uniunea Europeană trebuie să-şi dea acordul pentru această tranzacţie, având în vedere că este vorba de un tip de ajutor de stat.

 

 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb