LUMEA ÎN ALERTĂ Primul posibil caz de Ebola din ţara noastră

V.P.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 11 august 2014

Primul posibil caz de Ebola din ţara noastră

Un bărbat de 51 de ani din Ploieşti, suspect de Ebola, transportat la Matei Balş

-------

Actualizare 09:13 Streinu-Cercel: "Se infirmă posibilitatea infectării cu Ebola a pacientului"

Directorul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a anunţat, ieri seară, că "spre 99%" se infirmă posibilitatea ca bărbatul din Ploieşti adus la această unitate sanitară să fie infectat cu virusul Ebola, adăugând că, în cazul aceluiaşi pacient, rămâne posiblitatea unei infecţii, scriu surse din presă.

"Ne îndepărtăm cu peste 90%, spre 99%, de etimologia virusului Ebola, dar rămân alte infecţii posibile. (...) Pacientul este conştient", a spus medicul, precizând că, în cazul ploieşteanului, este vorba despre "două boli succesive", iar simptomele celei de-a doua afecţiuni au ridicat suspiciunea de infectare cu Ebola.

Adrian Streinu-Cercel a mai afirmat că nu există consimţământul pacientului pentru a fi făcute publice bolile de care suferă. Bărbatul a făcut în Nigeria doar muncă de birou şi nu a putut intra în contact cu secreţii care să fi provocat Ebola, a mai declarat oficialul, arătând că în Nigeria nu au fost înregistrat niciun caz de transmitere umană a virusului Ebola.

Directorul de la "Matei Balş" a punctat că pacientul nu este contagios în perioada de incubaţie a virusului cu care ar fi infectat.

"Nu există niciun fel de risc pentru cei cu care pacientul a intrat în contact. (...) Simptomele pacientului au apărut în noaptea de 9 spre 10 august", a adăugat Streinu-Cercel, precizând (legat de probele biologice recoltate de la pacient) că, în momentul de faţă, nu este cazul ca acestea să fie trimise ca probe biologice la Laboratorul de referinţă din Hamburg.

Adrian Streinu-Cercel a mai declarat că familia ploieşteanului va rămâne în carantină, la domiciliu, timp de 21 de zile şi că niciunul dintre membrii acesteia nu prezintă simptome similare cu ale celui internat la "Matei Balş".

---

Un bărbat de 51 de ani, suspectat că este infectat cu virusul Ebola, urma să fie transferat, ieri, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti, au declarat surse medicale, citate de Mediafax. Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a bărbatului va fi cunoscut zilele următoare.

Potrivit surselor citate, bărbatul a venit din Nigeria la 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice. "Nu are febră. I se vor face investigaţii complete la < Matei Balş > ", au mai spus sursele citate.

Medicii iau în calcul şi ca bărbatul să fie suspect de malarie, în condiţiile în care, până în prezent, nu a făcut febră.

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri că Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România.

Tot vineri, Ministerul Sănătăţii informa că probabilitatea apariţiei infecţiei de febră hemoragică de tip Ebola pe teritoriul României este scăzută, iar statul român are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de acest tip.

Epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", a subliniat OMS.

Această epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este "cea mai importantă şi cea mai gravă" din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Călătorii care se întorc dintr-o zonă afectată de infecţia cu virusul Ebola şi care dezvoltă simptome cum ar fi febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată după trei săptămâni de la călătorie trebuie să se adreseze medicului şi să precizeze că au fost în zona respectivă.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

Săptămâna trecută, Miguel Pajares Martin, prima persoană infectată cu acest virus care a fost repatriată în Europa, a ajuns la baza aeriană din Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid, în secţia de boli infecţioase a spitalului Carlos al III-lea din capitala Spaniei.

De asemenea, o altă misionară deţinătoare a unui paşaport spaniol şi care lucra în Liberia în acelaşi spital cu acesta, Juliana Bohi, se afla la bordul avionului Airbus A310, au anunţat autorităţile spaniole. Nu se ştie încă dacă ea a contractat virusul.

Amândoi au fost internaţi , împreună cu alte persoane, într-o secţie a spitalului Saint Joseph din Monrovia, al cărui director a decedat în urmă cu 10 zile din cauza infectării cu Ebola, potrivit Ordinului San Juan de Dios care administrează instituţia.

Încă 45 de persoane au murit în perioada 2 - 4 august, iar 108 cazuri noi au fost înregistrate în Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria. În total, 1.711 cazuri se înregistrează în aceste ţări, conform cu ultimele rapoarte prezentate: 495 în Guineea (inclusiv 363 de decese), 516 în Liberia (inclusiv 282 de decese), 691 în Sierra Leone (inclusiv 286 de decese), şi nouă în Nigeria (inclusiv un deces).

Autorităţile sanitare americane au ridicat, miercuri, alerta sanitară la nivelul 1, cel mai mare, pentru a răspunde mai eficient epidemiei de Ebola, a declarat un purtător de cuvânt. "Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanşată".

"Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenţia pentru a răspunde crizei legate de Ebola", a explicat Tom Skinner, un purtător de cuvânt al Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb