MADR: Nu importăm castraveţi în această perioadă a anului

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 31 mai 2011

România nu importă castraveţi în această perioadă a anului, producţia autohtonă din sere şi solarii asigurând consumul intern dar şi exportul pe pieţele intra şi extra comunitare, a declarat, ieri secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu. Cu toate acestea nu este vorba de castraveţi obţinuţi din agricultura bio.

"Importuri semnificative de castraveţi se fac în perioada noiembrie - martie, deoarece ulterior apar producţiile autohtone din sere şi solarii. Acum avem producţie suficientă de castraveţi şi pentru piaţa internă, dar şi pentru export", a spus Rădulescu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că la ora actuală România exportă zilnic din sere în jur de 160 de tone de castraveţi, iar din solarii, în jur de 400-500 tone de castraveţi cornişon. În cazul roşiilor, importurile cele mai mari provin din Turcia, Siria, Iordania, Italia şi mai puţin din Spania sau Germania.

Comisia Europeană a notificat vineri cele 27 de state membre, prin intermediul Sistemului de alertă rapidă pentru alimente şi alimentaţie (RASFF), cu privire la sursele responsabile pentru contaminarea cu STEC, toxina care produce afecţiunea E.Coli, după ce Germania şi într-o măsură mai mică alte patru state membre au fost afectate de aceasta. Autorităţile germane au identificat drept una din sursele contaminării castraveţii organici importaţi din două provincii spaniole - Almeria şi Malaga. În prezent au loc investigaţii pentru a identifica alte surse potenţiale, în timp ce un transport de castraveţi având ca origine Olanda şi vânduţi în Germania, este de asemenea verificat de autorităţile germane.

Autorităţile veterinare din România au confirmat că ţara noastră nu a primit loturi de castraveţi bio din Spania, suspectaţi că ar fi cauzat infectarea cu bacteria Escherichia coli a 200 de persoane din Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb