MAE susţine că partea ucraineană nu a confirmat la timp participarea la dezbaterea privind Bîstroe

F. A.
Macroeconomie / 4 mai 2009

Răspunsul părţii ucrainene la propunerea României de a organiza la 28 aprilie consultări publice referitoare la Canalul Bîstroe a venit cu numai patru zile înainte de data evenimentului, reuniunea nemaiputând fi organizată în bune condiţii, a informat MAE la solicitarea NewsIn.

Ambasada Ucrainei la Bucureşti a cerut săptămâna trecută explicaţii oficiale MAE, arătând că dezbaterea publică privind Canalul Bîstroe, care ar fi trebuit să aibă loc la Tulcea la 28 aprilie, nu a mai avut loc din cauză că reprezentanţii României nu au venit la eveniment.

În replică, Ministerul român de Externe informează că, în ciuda faptului că Ucraina primise încă din 11 martie invitaţia la eveniment, răspunsul a venit abia la 24 aprilie, cu patru zile înainte de data stabilită pentru consultări. "Printr-o scrisoare a ministrului mediului, domnul Nicolae Nemirschi, datată 11 martie 2009, partea română a transmis părţii ucrainene propunerea de organizare, la data de 28 aprilie 2009, la Tulcea, a unor consultări publice referitoare la proiectul Bîstroe. În cazul acceptării acestei propuneri de către partea ucraineană, consultările ar fi urmat să se desfăşoare potrivit prevederilor relevante ale Convenţiei de la Espoo privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier, care presupun informarea în timp util şi participarea publicului potenţial afectat. Răspunsul părţii ucrainene la propunerea părţii române a parvenit abia la data de 24 aprilie 2009, cu foarte puţin timp înainte de data propusă", informează MAE.

Cu toate acestea, mai mulţi oficiali ucraineni s-au prezentat la 28 aprilie la Tulcea. Ministerul de Externe susţine, însă, că a informat partea ucraineană că reuniunea nu mai poate avea loc. "Având în vedere complexitatea procesului de organizare a consultărilor publice, cu atât mai mult cu cât este vorba de un proiect de interes deosebit pentru publicul din România, partea română a informat partea ucraineană că nu mai este posibilă organizarea în bune condiţii a acestor consultări la 28 aprilie", precizează MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb