Acţionarii "Bucur Obor" (BUCU) au decis mutarea societăţii pe sitemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de valori Bucureşti, în contextul desfiinţării segmentului Rasdaq, potrivit unui raport transmis BVB.
Acţiunile BUCU au revenit la tranzacţionare, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut acest lucru, pe 16 februarie, după cinci luni de absenţă, ca urmare a conflictului deschis dintre Laurenţiu Postovaru, care deţine, în nume propriu şi prin firma lui, Amadeus Group, 49,9% din capitalul social al BUCU, şi Gelu Manea, care a condus societatea în ultimii ani.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ne-a transmis, în luna octombrie, că suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor BUCU s-a impus ca urmare a situaţiei înregistrate la emitent.
Ulterior, reprezentanţii "Amadeus Group" au raportat că au schimbat Consiliul de Administraţie al companiei, însă, atunci, Gelu Manea a susţinut că şedinţa a fost ilegală.
Totodată, acţionarii "Bucur Obor" au respins, într-o altă Adunare Generală, descărcarea de gestiune a foştilor administratori Gelu Manea, Gheorghe Pistol şi Silviu Pandrea.
În anii 1998-1999, două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale "Bucur Obor" au deposedat acţionari care deţineau, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, iar Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie în Registrul Acţionarilor companiei un număr de 1.344 de persoane, cu un număr de 735 de titluri fiecare. Totuşi, decizia nu a fost pusă în practică, iar această situaţie a condus la un scandal între Laurenţiu Postovaru şi Gelu Manea.