Majoritatea companiilor petroliere se confruntă cu problema coroziunii conductelor petroliere

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 august 2006

Majoritatea companiilor petroliere se confruntă în prezent cu problema coroziunii conductelor petroliere pe care le utilizează de prea multă vreme în loc să le înlocuiască, a apreciat preşedintele Societăţii regale de chimie, Richard Pike, citat într-un articol publicat în Times. Richard Pike, care a lucrat timp de 25 de ani în calitate de consultant la marile companii petroliere, afirmă că în ultima perioadă producţia mai multor zăcăminte importante de petrol din lume a fost redusă, şi chiar oprită, pentru a putea fi înlocuite secţiunile de conductă afectate de coroziune.

"Companiile fac acest lucru în tăcere deoarece există riscul ca opinia publică să reacţioneze vehement la aceste informaţii...Un mare număr de instalaţii petroliere sunt menţinute în funcţiune dincolo de durata lor normală de funcţionare, limitată la 25 de ani, fiind inevitabil să apară acest gen de probleme", a apreciat Richard Pike, citat de Rompres.

Un exemplu în acest caz este compania petrolieră BP care recent a fost nevoită să reducă producţia la zăcământul Prudhoe Bay, după ce coroziunea conductelor a provocat o importantă scurgere de petrol. Chiar dacă producţia la Prudhoe Bay a demarat în anul 1977, BP utilizează şi în prezent aceiaşi reţea de oleoducte, deşi a recunos-cut că acest zăcământ i-a permis să ajungă la un nivel al producţiei de neimaginat. Prudhoe Bay asigură aproximativ opt procente din producţia de petrol a SUA, prima economie a lumii şi cel mai important consumator de petrol din lume. Prudhoe Bay este operat de un consorţiu de companii condus de BP care include şi giganţii americani ConocoPhillips şi Exxon Mobil Corp., aceasta din urmă fiind implicată în incidentul Exxon Valdez, un tanc petrolier care în anul 1989 a eşuat provocând cea mai mare scurgere de petrol din Alaska. BP controlează puţin peste 25% din zăcământul Prudhoe Bay, care la descoperirea sa în 1968 a marcat un punct de cotitură în istoria industriei petroliere americane. Experţii estimează că până la încetarea definitivă a producţiei Prudhoe Bay va produce un total de 14 miliarde barili de petrol.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb