"Malaysia Airlines", prima companie aeriană care îşi va monitoriza flota prin satelit

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 20 aprilie 2017

"Malaysia Airlines", prima companie aeriană care îşi va monitoriza flota prin satelit

"Malaysia Airlines", compania aeriană care a pierdut un avion cu 239 de persoane la bord în urmă cu trei ani, într-unul dintre cele mai de durată mistere aviatice din istorie, a devenit prima societate care a semnat un acord de urmărire spaţială a aeronavelor sale.

"Malaysia Airlines" a ajuns la o înţelegere cu "Aireon" LLC, "Sitaonair" şi "FlightAware" LLC, prin care va monitoriza căile de zbor ale aeronavelor sale oriunde în lume, inclusiv în regiunile polare şi oceanele cele mai îndepărtate, scrie Bloomberg.

Sistemul de supraveghere utilizează 72 de sateliţi de comunicaţii, operaţi de către firma americană "Iridium" (a cărei activitate principală este vânzarea de telefoane conectate la reţeaua lor prin satelit).

Zborurile vor fi urmărite folosind un standard la nivel de industrie, cunoscut sub numele de "supraveghere dependentă automată - difuzare" ("automatic dependent surveillance - broadcast" ) sau ADS-B, care obţine de obicei date despre locaţia aeronavelor prin intermediul receptoarelor de la sol.

Utilizarea sateliţior va oferi o acoperire mai cuprinzătoare în regiuni îndepărtate.

Cele mai multe zboruri internaţionale transmit deja semnale care pot fi interceptate de la sol sau prin satelit, precizează Engadget.com şi BBC.

Cu toate că utilizarea de sateliţi pentru urmărirea aeronavelor ar trebui să ofere o acoperire mai cuprinzătoare, nu este clar dacă acest sistem i-ar fi permis companiei "Malaysia Airlines" să urmărească avionul pierdut.

Transmiţătorul care permitea companiei să afle locaţia avionului s-a oprit din funcţionare, iar comunicarea cu staţiile de la sol a fost întreruptă. Nu se ştie dacă transmiţătorul a funcţionat incorect sau a fost oprit în mod intenţionat. Totuşi, indiferent de situaţie, avionul nu ar fi fost vizibil pentru sateliţi, conform presei străine.

Cu toate că au fost găsite resturi ale avionului pierdut, locul unde a căzut corpul principal al aeronavei rămâne necunoscut. Până în prezent, se presupune că avionul s-a prăbuşit undeva în Oceanul Indian.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb